foto: LETA (Paula Čurkste)
Saeima veic izmaiņas parlamenta sastāvā
Deputāta mandāts uz laiku apstiprināts Mārim Beļauniekam, Līvai Kreitusei un Mārim Mičerevskim (attēlā).
Politika
2021. gada 8. jūnijs, 13:51

Saeima veic izmaiņas parlamenta sastāvā

Jauns.lv

Saeima otrdien, 8.jūnijā, veica vairākas izmaiņas parlamenta sastāvā.

Deputāta mandāts uz laiku apstiprināts Mārim Beļauniekam, Līvai Kreitusei un Mārim Mičerevskim.

Šādas izmaiņas veiktas, jo deputāti Anita Muižniece, Gatis Eglītis un Marija Golubeva noliek 13.Saeimas deputāta mandātu uz laiku, kamēr pildīs ministru pienākumus Krišjāņa Kariņa vadītajā valdībā.

Tikšanās ar ministru amata kandidātiem; sadarbības memoranda parakstīšana

gallery icon
41



Tāpat deputāta mandāts uz laiku apstiprināts Viesturam Liepkalnam. Tas bija nepieciešams, jo mūžībā devusies deputāte Inese Ikstena. Līdz ar to pastāvīgo 13.Saeimas deputāta mandātu iegūst Mārtiņš Šteins. Viņš 2019.gada janvāra beigās Saeimas sastāvā iestājās uz laiku, kamēr ministra pienākumus pilda Artis Pabriks.

Pirms balsojuma par mandāta apstiprināšanu deputāti Saeimas sēdē deva svinīgo solījumu, ko apliecināja ar savu parakstu. Svinīgajā solījumā deputāts apņemas būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu. Tāpat deputāts apņemas aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti un savus deputāta pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas, kā arī ievērot mūsu valsts Satversmi un likumus.

Saeima šodien arī atjaunoja 13.Saeimas deputāta mandātu Ilgai Šuplinskai un Ramonai Petravičai. Tādējādi darbu parlamentā noslēdz Andris Kazinovskis un Edgars Kronbergs, kuri Saeimas sastāvā bija iestājušies uz laiku, kamēr no attiecīgo partiju kandidātu sarakstiem ievēlētie deputāti pildīja ministru pienākumus.