Sabiedrība
2021. gada 7. jūnijs, 22:40

Motociklisti izglābj nelaimē nonākušus pīlēnus

Degpunktā, TV3

Rīgā, pie Raiņa pieminekļa, divi motobraucēji pa ceļam uz darbu redzējuši, kā ar pāris sekunžu intervālu viens pēc otra kanalizācijas akā iekrīt seši pūkaini pīles mazuļi. Abi nolēmuši, ka putnēnus nedrīkst atstāt nelaimē.

"Mēs piestājām pie luksofora un redzējām, ka pīles atrodas uz notekas un sakrīt iekšā. Pīļu māte negāja prom, mēs ar motocikliem bloķējām ceļu, lai nebrauc mašīnas. Izsaucām ugunsdzēsējus. Dārznieks arī palīdzēja - atnesa spaini un koka kātu, lai mēs varētu spaini piesiet un vilkt ārā pa vienai pīlītei," raidījumam "Degpunktā" stāsta motociklisti Rihards un Igors.

Kad ieradušies glābēji, abi jau bija paspējuši izglābt divus mazuļus. Ugunsdzēsēji parūpējušies, lai drošībā nogādātu pārējos.

"Pīlēnu mamma bija blakus. Izvilkām pārējos pīlēnus, pārbaudījām ar kameru, vai iekšā nav palikuši vēl kādi, un tad ar būra palīdzību nogādājām pīlēnus līdz kanālam un palaidām brīvībā," raidījumam stāsta VUGD 3. daļas vada komandieris Aleksandrs Sokolovs.

Šogad ugunsdzēsēji jau braukuši uz vairāk nekā 200 izsaukumu, kur bija nepieciešams sniegt palīdzību dzīvniekiem. Biežāk glābējus sauc novados, taču arī Rīgā šādu izsaukumu netrūkst.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.