foto: LETA (Paula Čurkste)
Vakcinētāji redz iespēju palielināt tempu, ja iedzīvotāji izrādīs par to lielāku interesi
Liela mēroga vakcinācijas centrs Rīgas Kongresu namā.
Sabiedrība
2021. gada 28. maijs, 08:08

Vakcinētāji redz iespēju palielināt tempu, ja iedzīvotāji izrādīs par to lielāku interesi

Jauns.lv / LETA

Vakcinētāji redz iespēju palielināt potēšanas pret Covid-19 tempu, ja iedzīvotāji izrādīs par to lielāku interesi, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas komunikācijas daļas vadītāja Ieva Stūre.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa atgādināja, ka divas nedēļas vakcinācijas temps Latvijā pārsniedzis 100 000 potēšanas epizožu nedēļā, turpinot strādāt līdz šim paredzētajā tempā.

Vienlaikus Stūre akcentēja, ka vakcinācijas jaudu ir iespējams kāpināt, tā kā pieaugošās vakcīnu piegādes to pieļaus. Vakcinācijas tempa kāpināšana turpmāk atkarīga no iedzīvotāju pieteikšanās potes saņemšanai.

Kariņš dodas vizītē uz vakcinācijas centru un secina, ka darbi norit raiti

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš trešdien, 19. maijā, apmeklējot lielo vakcinācijas centru “ATTA centrs” Rīgā, secināja, ka Covid-19 vakcinācijas process norit ...

gallery icon
38

Patlaban ir samērā daudz brīvu pieraksta laiku vakcīnas saņemšanai, stāstīja Stūre, piebilstot, ka ikviens, kas ļoti vēlas vakcinēties, kaut ko sev noteikti varētu atrast jau tuvākajās dienās, nedēļas nogalē. Pašlaik kopumā tuvākajām trīs nedēļām ir atvērti 13 000 brīvu pieraksta laiku visā Latvijā dažādos centros.

Gadījumā, ja vakcinācijas tempus iedzīvotāju lielākas intereses dēļ vajadzēs kāpināt, ir ieplānotas arī iespējas palielināt brigāžu skaitu.