foto: LETA (Evija Trifanova)
Partijas panākušas vienošanos par sociālo stipendiju studējošiem no daudzbērnu ģimenēm
Nacionālās apvienības (NA) pārstāvis Imants Parādnieks.
Tava izglītība
2021. gada 26. maijs, 21:27

Partijas panākušas vienošanos par sociālo stipendiju studējošiem no daudzbērnu ģimenēm

Jauns.lv / LETA

Šodien Sadarbības sanāksmē starp koalīciju veidojošajām partijām panākta vienošanās virzīt izskatīšanai valdībā jautājumu par valsts atbalstu studijām Latvijas augstskolās studējošiem no daudzbērnu ģimenēm, pēc sanāksmes sacīja Nacionālās apvienības (NA) pārstāvis Imants Parādnieks.

Viņš atklāja, ka visiem partneriem izdevās vienoties par to, ka piedāvājums noteikt šādu sociālo stipendiju tiek virzīts izskatīšanai valdībā. Politiķis piebilda, ka rīt, 27.maijā, Ministru kabineta darba kārtībā iekļaus informatīvo ziņojumu par šo jautājumu.

Parādnieks neslēpa, ka vēl esot palikuši atšķirīgi viedokļi par dažādiem nosacījumiem attiecībā uz šīs stipendijas piešķiršanu, taču vismaz kopumā politiķi esot vienisprātis, ka strauji jāvirzās uz tās pieņemšanu, jo šis lēmums jau ticis pieņemts pērnā gada septembrī, un ģimenes valsts pabalsta pirmā daļa tika apstiprināta Saeimā šā gada 6.maijā.

Šī esot reformas otra daļa, un šodien panākta vienošanās, ka rīt to iekļaus valdības darba kārtībā, lai "saspiestā grafikā", kādā jāpieņem grozījumi Augstskolu likumā, šo sociālo stipendiju varētu realizēt.