Sabiedrība
2021. gada 25. maijs, 11:22

Pie Carnikavas vilciens nāvējoši notriecis sievieti

Degpunktā, TV3

Piektdien, 21. maijā, uz dzelzceļa sliedēm posmā starp Carnikavu un Garupi pasažieru vilciens nāvējoši notriecis kādu sievieti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā vēsta raidījums "Degpunktā", mašīnists maršrutā Skulte - Rīga bija spiests veikt ekstremālo bremzēšanu, jo pamanīja, ka uz sliedēm kāds stāv. Diemžēl vairāku tonnu smagais pasažieru vilciens kundzi notrieca.

Mediķi, kas pie avārijas vietas piesteidzās nedaudz ātrāk par likumsargiem, apstiprināja, ka sadursmē gūtas ar dzīvību nesavienojamas traumas.

Sieviete uz sliedēm atradās vietā, kur nav gājēju pārejas.

"Elektrovilcienam izbraucot no līknes, mašīnists pamanīja cilvēku uz sliežu ceļa un bremzēja, bet tas attālums bija nepietiekams, jo ātrums bija diezgan liels. Diemžēl notika sadursme ar cilvēku, un cilvēks gāja bojā. Protams, kā parasti šādos gadījumos bija traucēta vilcienu satiksme – vilciens posmā stāvēja nepilnu stundu," norāda "Latvijas dzelzceļa" galvenais tehniskais inspektors Dainis Zvaners.

Viņš norāda uz sakritību, ka tajā pašā dienā kāds cits vilciena mašīnists jau tajā vietā veicis ekstremālo bremzēšanu, jo arī pamanījis uz sliedēm cilvēku. Zvaners pieļauj, ka tā varētu būt tā pati sieviete. Tiek pieļauts, ka, iespējams, viņa tīši vēlējusies atņemt sev dzīvību.

"Mums ir aizdomas, ka runa varētu būt par vienu un to pašu cilvēku. Mēs izanalizēsim, uzzīmēsim negadījuma shēmu, paskatīsimies masīnista liecības," saka "Latvijas dzelzceļa" pārstāvis.

Viņš norāda, ka galveno datu reģistratorā būs redzams gan ātrums, gan notiekošais. Šobrīd vēl pāragri esot izdarīt secinājumus. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās