foto: Publicitātes foto
55 gadu vecumā mūžībā devusies folkloriste Baiba Krogzeme-Mosgorda
Baiba Krogzeme-Mosgorda (1966. gada 11. decembris – 2021.gada 21. maijs).
Kultūra
2021. gada 23. maijs, 17:50

55 gadu vecumā mūžībā devusies folkloriste Baiba Krogzeme-Mosgorda

Jauns.lv

Piektdien, 21. maijā, 55 gadu vecumā mūžībā devusies folkloriste Baiba Krogzeme-Mosgorda, ziņo Latviešu folkloras krātuve (LFK).

Filoloģijas doktore Krogzeme-Mosgorda bija Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta Latviešu folkloras krātuves vadošā pētniece, akadēmiskā izdevuma "Latviešu tautasdziesmas" zinātniskā vadītāja, tradicionālās un mūsdienu kultūras vērtētāja un pētniece.

Kā ziņo LFK, darba gaitas Latviešu folkloras krātuvē Baiba aizsāka jau līdztekus studijām. Viņas nopelns ir fundamentālā latviešu tautasdziesmu izdevuma, kura sagatavošanā strādājušas vairākas folkloristu paaudzes, turpināšana – dziesmu kārtošana, rediģēšana, redakcijas darba organizēšana, zinātnisko apcerējumu rakstīšana, arī finansējuma piesaiste un jauno kolēģu apmācība.

Folkloriste publicējusi zinātniskus rakstus, ar rūpīgi izstrādātiem referātiem bagātinājusi Latvijas un starptautiskās zinātniskās konferences.

Tāpat Krogzeme-Mosgorda lasījusi lekciju kursus par latviešu folkloru, tās žanriem Latvijas Universitātē un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kā arī trimdas latviešu sabiedrībā ASV. 

Jauns.lv izsaka līdzjūtību Krogzemes-Mosgordas tuviniekiem un kolēģiem.