foto: Evija Trifanova/LETA
Tuvākajā diennaktī gaidāms spēcīgs lietus; vietām iespējami plūdi
Vīrietis pārbrien lietus peļķes.
Sabiedrība
2021. gada 22. maijs, 16:08

Tuvākajā diennaktī gaidāms spēcīgs lietus; vietām iespējami plūdi

Jauns.lv / LETA

Sestdienas vakarā Latviju no dienvidiem sasniegs jauns ciklons, kas daudzviet Latgalē, Vidzemē un Zemgalē sagādās spēcīgu lietu, brīdina sinoptiķi.

Līdz svētdienas pēcpusdienai nokrišņu daudzums vietām sasniegs aptuveni 40 milimetru - vairāk nekā divas trešdaļas no mēneša normas. Dažās upēs strauji celsies ūdens līmenis.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs Zemgalē, Vidzemē un Latgalē izsludinājis dzelteno brīdinājumu par stipru lietu, norādot, ka vietām sagaidāma palieņu un citu zemāko vietu applūšana. Braukšanu var apgrūtināt pasliktināta redzamība un akvaplanēšana.

Krietni mazāk nokrišņu būs Kurzemē un, iespējams, arī Vidzemes piekrastē. Debesis lielākoties segs mākoņi. Dažviet gaidāms pērkona negaiss - ar lielāko varbūtību svētdienas pēcpusdienā un vakarā valsts centrālajā un dienvidaustrumu daļā.

Ciklona ietekmē valsts austrumos pūtīs brāzmains vējš, dienā Latgalē un Vidzemes austrumos gaidāmas rietumu vēja brāzmas līdz 18 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +6..+11 grādiem un pēcpusdienā paaugstināsies līdz +12..+17 grādiem.

Rīgā svētdien līs, iespējams stiprs lietus un pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens mainīga virziena vējš. Gaisa temperatūra +10 grādi no rīta un līdz +16 grādiem pēcpusdienā.