Sabiedrība
2021. gada 4. maijs, 18:33

Pieejami aptuveni 14 000 brīvu vakcinācijas laiku

Jauns.lv / LETA

Vietnē "manavakcina.lv" vakcinācijai pret Covid-19 pieejami aptuveni 14 000 brīvu laiku turpmākajām trim nedēļām, pastāstīja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Ieva Stūre.

Viņa gan uzsvēra, ka vienu konkrētu skaitli nav iespējams pateikt, jo tas ir ļoti mainīgs ne tikai iedzīvotāju aktivitātes dēļ, bet arī tādēļ, ka vakcinācijas iestādes pierakstu uz saviem kalendāriem vietnē "manavakcina.lv" turpina papildināt, saņemot jaunas vakcīnas.

"Galvenais ir tas, ka brīvas vietas ir un tās tikai pieaugs," uzsvēra Stūre.

Pēc viņas teiktā, otrdien gan pieteikšanās "manavakcina.lv", gan arī pats vakcinācijas process notiek bez lielas aizķeršanās.

Pirmdien, 3.maijā, Latvijā saņemtas 79 560 "Pfizer/BioNTech" vakcīnu pret Covid-19 devas, kas ir līdz šim lielākā šī ražotāja vakcīnu piegāde Latvijā. Vēl otrdien, 5.maijā, Latvijā plānots saņemt 19 200 farmācijas uzņēmuma "Moderna" ražotās vakcīnas pret Covid-19, liecina NVD publiskotā informācija dati.

No pirmdienas vietnē "manavakcina.lv" jebkurš Latvijas iedzīvotājs vecumā virs 18 gadiem var izvēlēties sev tuvāko un ērtāko vakcinācijas pret Covid-19 vietu un pieraksta laiku.