foto: LETA
Aizpildīti jau vairāk nekā 50% brīvo vietu vakcinācijai brīvdienās
Sabiedrība
2021. gada 30. aprīlis, 12:46

Aizpildīti jau vairāk nekā 50% brīvo vietu vakcinācijai brīvdienās

Jauns.lv / LETA

Šobrīd ir aizpildīti vairāk nekā 50% pieejamo vakcinācijas vietu šīm brīvdienām, turklāt atsevišķos centros aizņemtas teju visas vietas, žurnālistiem piektdien pavēstīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc viņas paustā, vakar no rīta iedzīvotāju aktivitāte nebija ļoti intensīva, bet, dienas gaitā masu medijos izskanot aicinājumiem vakcinēties, iedzīvotāji sākuši pieteikties aktīvāk, līdz ar to šobrīd jau ir aizpildīti vismaz 50% brīvo vietu.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) piebilda, ka arī turpmāk centīsies nodrošināt prioritāru pieeju senioriem un hronisko slimību pacientiem. Lai šo veicinātu, tiks strādāts ar ārstniecības iestādēm, ieviesta "brīvā rinda" vakcinācijas centros un šīm grupām ģimenes ārsti nodrošinās prioritāru vakcināciju.

Jau ziņots, ka prioritāro grupu iedzīvotāji tiek aicināti aktīvāk izvēlēties vakcinācijas vietu un laiku vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989, informē Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Agnese Strazda.

Ņemot vērā, ka jau nākošajā nedēļā, 3.maijā, sākas visu iedzīvotāju vakcinācija, prioritāro grupu iedzīvotāji aicināti nekavējoties izmantot iespēju pieteikties vakcīnas saņemšanai konkrētā vietā un laikā.

Īpaši šo iespēju izmantot tiek aicināti seniori vecumā virs 60 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām un izglītības iestāžu darbinieki. Nedēļas nogalē darbosies 16 vakcinācijas centri visā Latvijā, kas vakcinēs ar "Pfizer"/"BioNTech" un "Moderna" vakcīnām. Vakcinācijai tuvākajā laikā var izvēlēties arī citas brīvās vakcinācijas iestādes, kas pieejamas vietnē "manavakcina.lv". Lai saņemtu vakcīnu pēc iespējas ātrāk, ir jāpiesakās uz vakcīnas saņemšanu vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989.