foto: LETA
Vakcinācijas centros ieviesīs "brīvo stundu", kad potētas tiks augsta riska grupas
Sabiedrība
2021. gada 30. aprīlis, 12:28

Vakcinācijas centros ieviesīs "brīvo stundu", kad potētas tiks augsta riska grupas

Jauns.lv / LETA

Vakcinācijas centros pēc 3.maija, kad vakcinēties pret Covid-19 varēs ikviens iedzīvotājs, tiks ieviesta "brīvā stunda" tieši augstāko riska grupu personu vakcinācijai, žurnālistiem paziņoja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Tādējādi arī pēc visu prioritāro grupu atvēršanas senioriem un hronisko slimību pacientiem būs iespēja vakcīnu saņemt prioritāri.

"Brīvā stunda" vakcinācijas centros būs no plkst.9 līdz plkst.10.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) šajā sakarā atzīmēja, ka šādu ieceri ieviesīs visos vakcinācijas centros, turklāt senioriem un hronisko slimību pacientiem būs prioritāte vakcinējoties pie ģimenes ārstiem.

Seniori vakcinējas pret Covid-19

gallery icon
22

Jau ziņots, ka no šodienas pirmajiem 40 222 vietnē "manavakcina.lv" februārī reģistrētajiem iedzīvotājiem ir iespēja izvēlēties vakcinācijas pret Covid-19 vietu un laiku, informēja Nacionāla veselības dienesta vakcinācijas projektā.

Tuvojoties 3.maijam, kad pēc Ministru kabineta lēmuma vakcinācija pakāpeniski, pamatojoties uz vakcīnu pieejamību, jānodrošina ikvienam Latvijas iedzīvotājam, priekšrocība vakcinācijas vietu un laika izvēlē tiek nodrošināta tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri kā pirmie pieteicās vietnē "manavakcina.lv".

Cilvēki masveidā dodas vakcinēties pret Covid-19

Lielās cilvēku intereses dēļ vakcinācija pret Covid-19 "ATTA" centrā sākusies jau pirms plkst.9.00.

gallery icon
96

Vakcinācijas vietas un laika izvēle tiek jau no šī brīža nodrošināta tiem iedzīvotājiem, kuri vietnē "manavakcina.lv" pieteicās februāra laikā. Kopumā šodien iespēja pašam vietnē "manavakcina.lv" izvēlēties vakcinācijas laiku tiek atvērta 40 222 iedzīvotājiem no visas Latvijas. Lai izvēlētos vakcinācijas vietu un laiku, jāiet vietnē "manavakcina.lv" jau esošajā pieteikumā un jāizvēlas jebkura tuvākā vakcinācijas vieta, kurā ir atvērti vakcinācijas laiki. Šo vietu skaits ar laiku palielināsies, solīja Vakcinācijas projektā.