Sabiedrība
2021. gada 29. aprīlis, 20:12

Parlamentārās izmeklēšanas komisiju par valdības rīcību Covid-19 pandēmijas pārvarēšanā vadīs Rihards Kozlovskis

Jauns.lv

Parlamentārās izmeklēšanas komisiju par valdības rīcību Covid-19 pandēmijas pārvarēšanā vadīs Rihards Kozlovskis. Tā ceturtdien, 29.aprīlī, pirmajā sēdē lēma komisijas deputāti.

“Veltīšu visu uzmanību, lai komisijai dotais uzdevums tiktu izpildīts objektīvi un kvalitatīvi,” uzsver R.Kozlovskis, piebilstot, ka komisijas nākamā sēde plānota trešdien, 5.maijā, pulksten 15.00.

Savukārt par komisijas sekretāru ievēlēts Edgars Kronbergs. Komisijā strādās arī deputāti Valērijs Agešins, Ritvars Jansons, Sandis Riekstiņš, Viktors Valainis un Inese Voika.

Saeima 8.aprīlī pēc 36 deputātu rosinājuma izveidoja parlamentārās izmeklēšanas komisiju, lai izmeklētu Latvijas valdības kļūdaino rīcību Covid-19 pandēmijas pārvarēšanas procesā, kā arī nosauktu to politisko amatpersonu vārdus, kuras izraisījušas neatgriezeniski negatīvas sekas Latvijai. Komisija izveidota uz sešiem mēnešiem.

Satversme noteic, ka Saeimai jāieceļ noteiktiem gadījumiem parlamentārās izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešā daļa deputātu.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli parlamentārās izmeklēšanas komisijai ir tiesības atbilstoši tam noteiktajam uzdevumam uzaicināt un uzklausīt jebkuru personu, tajā skaitā arī privātpersonu, un, ja nepieciešams, pieaicinot lietpratējus, izdarīt revīzijas valdības, pašvaldību un privātajās iestādēs un uzņēmumos, ja privātās iestādes un uzņēmumi tieši vai netieši saņem valsts pabalstus, kredītus vai pasūtījumus vai piedalās valsts vai pašvaldību īpašuma privatizācijā.