Varakļānos 15. augustā svinēs pilsētas svētkus "Skani un ziedi, pilsēta mana"
Varakļānu pilsētas svētkos sestdienas vakarā uz svētku skatuves kāps Liene Šomase un Jānis Moisejs, kuri izpildīs populārākās Raimonda Paula dziesmas.
Novadu ziņas
2015. gada 13. augusts, 14:18

Varakļānos 15. augustā svinēs pilsētas svētkus "Skani un ziedi, pilsēta mana"

Jauns.lv

Varakļānos sestdien, 15. augustā, tiks svinēti pilsētas svētki „Skani un ziedi, pilsēta mana”.

Jau no deviņiem rītā dažādās pilsētas vietās svētku dalībniekus un viesus priecēs konkursa „Ziedi Varakļāniem” gaitā iedzīvotāju, kā arī iestāžu un uzņēmumu veidotās ziedu kompozīcijas. Savukārt Varakļānu novada muzejā no pulksten 10.00 līdz 16.00 būs apskatāma izstāde „Laikabiedri”, kā arī muzeja pastāvīgās ekspozīcijas. Savukārt pulksten 19.00 pie Varakļānu Mūzikas un mākslas skolas notiks mākslas plenēra „Baltā pilsēta 2015” noslēguma pasākums, kura gaitā iedzīvotājiem būs iespēja aplūkot plenēra laikā tapušās gleznas, kā arī tās iegādāties.

Pilsētas svētku turpinājumā no pulksten 20.00 visi pilsētnieki un viesi tiek aicināti uz Varakļānu brīvdabas estrādi, kur būs skatāmi vairāki koncerti dažādām gaumēm, un notiks balle līdz rīta gaismai. Skaistā koncertuzvedumā kopā ar tautas deju kolektīviem no Varakļāniem, Lubānas un Rīgas klātesošos priecēs Baumaņu ģimene no Aizkraukles. Savukārt pulksten 21.30 uz skatuves kāps populārie dziedātāji Liene Šomase un Jānis Moisejs, kuru izpildījumā izskanēs gan jaunas, gan visiem jau labi zināmās un populārās maestro Raimonda Paula dziesmas.

Pulksten 23.00 sāksies grupas „Dabasu durovys” koncerts, bet tieši pusnaktī visā savā krāšņumā uzplauks ugunīgās dejas „Fire Spirit” dejotāju sniegumā. Turpinājumā uz svētku skatuves kāps viena no populārākajām latviešu rokgrupām „Linga”, kam sekos balle līdz pat rīta gaismai kopā ar grupu „Velves” no Smiltenes.

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA