foto: Edijs Pālens/LETA
"Mozaīka" aicina policiju rūpīgi izmeklēt Tukumā pastrādāto nežēlīgo uzbrukumu
Saistībā ar prātam neaptveramo noziegumu Tukumā "Mozaīka" aicina tiesībsargājošās institūcijas pievērst notikušajam īpašu uzmanību.
112
2021. gada 26. aprīlis, 08:02

"Mozaīka" aicina policiju rūpīgi izmeklēt Tukumā pastrādāto nežēlīgo uzbrukumu

Jauns.lv

Saistībā ar prātam neaptveramo noziegumu Tukumā transpersonu un viņu draugu apvienība "Mozaīka" aicina tiesībsargājošās institūcijas pievērst notikušajam īpašu uzmanību un nodrošināt, ka noziegums tiek izmeklēts rūpīgi un objektīvi, portālu Jauns.lv informēja "Mozaīkas" valdes loceklis Kaspars Zālītis.

"Mozaīka" valdes loceklis Kaspars Zālītis norāda, ka sašutumu sabiedrībā jo īpaši raisa fakts, ka uzbrukumā cietušais Normunds jau iepriekš vērsies pēc palīdzības policijā, tomēr kriminālprocess netika ierosināts.

"Iepazīstoties ar informāciju, guvām apliecinājumu, ka iepriekšējos incidentos ir saskatāmas naida nozieguma pazīmes, tādēļ, izmeklējot šo noziegumu, ir nepieciešams izvērtēt visus lietas apstākļus un kontekstu kopumā," atzīst Kaspars Zālītis.

Turklāt šis noziegums radījis milzīgu ažiotāžu sociālajos tīklos, tādēļ tiesībsargājošām iestādēm "Mozaīka" aicina pievērst īpašu uzmanību aizvien pieaugošajam naida runas apjomam internetā.

""Mozaīka" aktīvi sekos nozieguma izmeklēšanas gaitai. Vienlaikus jau kopš sestdienas esam ciešā saziņā ar Arti, lai sekotu līdzi notikušajam un cik iespējas sniegtu nepieciešamo atbalstu. Vēlamies pateikt īpašu paldies visiem, kas šajā laikā atbalstījuši Normundu un Arti," stāsta "Mozaīkas" pārstāvis.

Jauns.lv jau vēstīja, ka 23. aprīļa naktī Tukumā notika nežēlīgas noziegums, kad ar degšķidrumu aplēja un pēc tam aizdedzināja ārsta palīgu Normundu Kindzuli. Uzbrukums ir izraisījis milzīgu sabiedrības sašutumu. Glābjot draugu no uguns, smagus apdegumus guva arī Artis Jaunkļaviņš – abi vīrieši atrodas Apdegumu centrā un Kindzuļa stāvoklis ir ļoti smags - jo apdegums skāris 85% ķermeņa.