foto: LETA
"KPV LV" frakcija nolemj izteikt uzticību Vitenbergam
Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.
Politika
2021. gada 22. aprīlis, 14:25

"KPV LV" frakcija nolemj izteikt uzticību Vitenbergam

Jauns.lv

"KPV LV" frakcijas deputāti atbalstījuši ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu, kurš trešdien paziņoja par pāriešanu uz Nacionālo apvienību (NA), ministra amatā. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jāatgādina, ka tikmēr trešdienas vakarā "KPV LV" valde paziņoja par lēmumu atsaukt Vitenbergu. Interesanti, ka šāds paziņojums nāca neilgi pēc NA un "KPV LV" noslēdza sadarbības memorandu. 

"KPV LV" frakcijas vadītāja vietnieks Aivars Geidāns paziņojumā medijiem norāda: "Šodien Saeimas "KPV LV" frakcijas ārkārtas sēdē, izskatot jautājumu par uzticības izteikšanu ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam, deputāti atbalstīja ministra darba turpināšanu valdībā. Šobrīd ārējie apstākļi ir ļoti neparedzami un mainīgi, līdz ar to iekšējās politiskās pārdales nebūtu pieņemamas, lai situāciju nepadarītu vēl trauslāku un nenostādītu Latvijas iedzīvotājus ķīlnieka lomā."

"Vēlos pateikt lielu paldies maniem kolēģiem, kuri ir novērtējuši manu darbu šajā sarežģītajā laikā. Es turpināšu atbalstīt "KPV LV" uzstādītās valstiskās intereses un ieceres, tāpat kā esmu to darījis līdz šim," sacījis Vitenbergs. 

To, ka abām partijām būtu jāatrisina savas domstarpības, ceturtdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu mediju pārstāvjiem sacīja arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV)