foto: LETA
Miris ekspolitiķis Jānis Krūmiņš
Ekspolitiķis Jānis Krūmiņš.
Sabiedrība
2021. gada 21. aprīlis, 12:45

Miris ekspolitiķis Jānis Krūmiņš

Jauns.lv

65 gadu vecumā mūžībā devies ekspolitiķis, bijušais Latvijas Augstākās Padomes deputāts un īpašu uzdevumu ministrs Valsts pārvaldes un pašvaldību lietās Jānis Krūmiņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Krūmiņš dzimis 1955. gada 26. jūnijā Kuldīgā. Studēja Latvijas Valsts Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē, pēc tam īslaicīgi strādāja par arhitektūras sociologu Latvijas PSR Celtniecības zinātniskās pētniecības un eksperimentālās tehnoloģijas institūtā, tad par aģentūras "Latinform" fotokorespondentu un par jaunatnes nodaļas vadītāju žurnālā "Liesma" (1987—1988).

Atmodas kustības laikā Krūmiņš 1988. gadā iesaistījās LNNK un Latvijas Tautas frontē, bija laikraksta "Atmoda" redaktora vietnieks. 1989. gadā viņu ievēlēja par Rīgas pilsētas padomes deputātu, bet 1990. gadā par Latvijas Augstākās Padomes deputātu no 28. Rīgas vēlēšanu apgabala.

1990. gada 4. maijā Krūmiņš balsoja par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu. Bija Augstākās padomes Ārlietu komisijas sekretārs, tās priekšsēdētāja vietnieks un Latvijas Tautas frontes Domes loceklis.

Pēc deputāta pilnvaru beigām 1993 gadā Krūmiņš bija viens no partijas "Latvijas Ceļš" dibinātājiem, kā kļuva par Ministru prezidenta Valda Birkava un finanšu ministra Ulda Oša padomnieku (1993—1995). No 1995. gada viņš bija Dienvidkorejas goda konsuls Latvijā. 1998. gadā Krūmiņš izstājās no "Latvijas Ceļa" un iestājās Jaunajā partijā.

2000. gadā viņš kļuva par Rīgas domes priekšsēdētāja Andra Ārgaļa padomnieku, bet vēlāk tika apstiprināts par īpašu uzdevumu ministru Valsts pārvaldes un pašvaldību lietās Andra Bērziņa valdībā. Amatu ieņēma līdz 2002. gadam.

Bijis Latvijas Ārpolitikas biedrības loceklis.

Jauns.lv izsaka līdzjūtību Jāņa Krūmiņa piederīgajiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās