foto: LETA
Ārstniecības iestādes sāks piedāvāt vakcinācijas pierakstus jaunajā "ViVat" sistēmā
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Sabiedrība
2021. gada 19. aprīlis, 11:22

Ārstniecības iestādes sāks piedāvāt vakcinācijas pierakstus jaunajā "ViVat" sistēmā

Jauns.lv / LETA

No šodienas ārstniecības iestādes sāks piedāvāt vakcinācijas pierakstus jaunajā informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmā "ViVat", iepriekš valdības sēdē pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Šis vienotais rīks tiks iedarbināts, nodrošinot centralizēto apstrādi vakcinējamo sarakstiem, kā rezultātā "uzlabosies ārstniecības iestāžu ērtība, paātrināsies vakcinācijas sarakstu apstrāde un datu ievade," iepriekš pauda ministrs.

"Respektīvi, mums būs daudz ērtāk strādāt ar šiem sarakstiem un novirzīt cilvēkus uz "manavakcina.lv" un vakcinācijas punktiem," pauda politiķis.

Vēlāk šo rīku plānots papildināt ar iespēju iedzīvotājiem pieteikties uz konkrētu vakcinācijas punktu un laiku. Plānots, ka šī opcija tiks ieviesta līdz aprīļa beigām, sacīja ministrs.

Risinājuma izstrādātāja SIA "ZZ Dats" direktors Edžus Žeiris apliecināja, ka IT risinājuma "ViVaT" izstrāde šobrīd notiek atbilstoši grafikam, kas ļaus sistēmu ar pamata funkcionalitāti iedarbināt cerētajos termiņos.

Veselības ministrijas Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Ieva Stūre norādīja, ka šodien pēcpusdienā paredzēts arī mediju pasākums par sistēmas darbu.