foto: Rojs Maizītis
Nākamnedēļ vakcinācijas procesā palīdzēs jaunā informācijas tehnoloģiju sistēma
Sabiedrība
2021. gada 18. aprīlis, 22:46

Nākamnedēļ vakcinācijas procesā palīdzēs jaunā informācijas tehnoloģiju sistēma

Jauns.lv / LETA

"Dzīvās rindas" pieeja apliecināja iedzīvotāju lielo interesi par vakcinēšanos pret Covid-19, pauda veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa vērtējumā, "dzīvās rindas" organizēšana vakcinācijai pret Covid-19 noritēja pozitīvi, jo tika gūta pārliecība, ka Latvijā ir gana daudz iedzīvotāju, kuri vēlas vakcinēties pret Covid-19. "Cilvēki pierādīja, ka vēlas vakcinēties, turklāt, gaidot rindā, ir organizēti un pacietīgi," komentēja politiķis.

Cilvēki masveidā dodas vakcinēties pret Covid-19

Lielās cilvēku intereses dēļ vakcinācija pret Covid-19 "ATTA" centrā sākusies jau pirms plkst.9.00.

gallery icon
96

Viņš norādīja, ka arī no praktiskā un organizatoriskā viedokļa tika gūta pārliecība, ka "dzīvās rindas" princips darbojas. Veselības ministrs pauda atzinīgus vārdus par vakcinācijas centru darbību, kā arī Nacionālo bruņoto spēku un pašvaldību iesaisti šī procesa nodrošināšanā.

Vienlaikus Pavļuts norādīja uz nepilnībām, atzīstot, ka šajā nedēļas nogalē bijis pārāk maz mediķu brigāžu, kas vakcinētu iedzīvotājus.

Tāpat kā trūkumu ministrs izcēla garo rindu veidošanos.

"Dzīvā rinda" Ķīpsalā - vērojama visai liela interese vakcinēties pret Covid-19

Sestdienas rītā Rīgā, Ķīpsalas hallē, vēl pirms oficiālā vakcinēšanas centra darba laika sākuma bija vērojama visai liela iedzīvotāju interese vakcinēties ...

gallery icon
45

Pēc Pavļuta teiktā, šajā nedēļas nogalē gūtā pieredze tiks analizēta un tiks domāts, kā šādā veidā vakcinācijas procesu organizēt turpmāk. "Turpmāk iesim uz plānveidīgāku procesu un meklēsim tehniskus risinājumus, kā ļaut cilvēkiem pieteikties uz vakcināciju, lai nebūtu tik daudz laika jāpavada rindā," skaidroja ministrs.

Tāpat viņš piebilda, ka nākamnedēļ sāks darboties jaunā informācijas tehnoloģiju sistēma, kas palīdzēs koordinēt prioritāro grupu vakcinācijas procesu. Pavļuts uzsvēra, ka "dzīvo rindu" princips nav atcēlis pieeju, ka iedzīvotāji tiek vakcinēti arī pēc prioritāro grupu principa.

Kā izskatās lielākajā vakcinācijas centrā Latvijā - ATTA Centre Krasta ielā Rīgā

gallery icon
10

Kā ziņots, šīs nedēļas pēdējās trijās dienās, kad pirmo reizi "dzīvās rindas" kārtībā masu vakcinācijas centros pie potes pret Covid-19 varēja tikt ikviens interesents, savakcinēti vairāk nekā 8640 cilvēki, liecina vakcinācijas procesa nodrošinātāju sniegtā informācija.

Masu vakcinācijas centri ārpus prioritārajām grupām esošos iedzīvotājus pret Covid-19 "dzīvās rindas" kārtībā sāka potēt piektdien, kad trīs centros kopumā tika izlietotas 3250 vakcīnas devas.

Sestdien, kad durvis vēra astoņi vakcinācijas centri septiņās pilsētās, pie potes tika nedaudz vairāk par 5000 cilvēku.

Cilvēki stāv rindā pie masveida vakcinācijas centra Daugavpils sporta kompleksā

Vakcinācijas centrs Daugavpils sporta kompleksā, kur 17. un 18. aprīlī ikvienam iedzīvotājam iespējams vakcinēties pret "Covid-19".

gallery icon
24

Savukārt svētdien atvērti bija tikai divi masu vakcinācijas centri - Daugavpilī un Cēsīs -, kuros kopā bija pieejami vien daži simti vakcīnu devu. Daugavpilī iedzīvotāju zemās intereses dēļ vairākas vakcīnas devas palika neizpotētas, bet Cēsīs interese par potēm bija lielāka. Rezultātā svētdien abos atvērtajos masu vakcinācijas centros kopā pēc "dzīvās rindas" principa tika savakcinēti 392 cilvēki.

Visgarākās rindas pēc vakcīnām tika novērotas Rīgā, bet viszemākā iedzīvotāju interese par potēm bija Latgalē. Vairāk nekā 60% vakcīnu izlietoti masu vakcinācijas centros Rīgā, aģentūru LETA informēja Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda.

Masu vakcinācijas centros pēc "dzīvās rindas" principa tika potētas tikai "AstraZeneca" vakcīnas, kuras tagad noliktavā palikušas salīdzinoši nelielā daudzumā un tiks izmantotas prioritāro grupu potēšanai vistuvākajā laikā, mikroblogošanas vietnē "Twitter" skaidroja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Vakcinācijas projekta birojs atgādina, ka visiem, kuri ir saņēmuši poti pret Covid-19, joprojām jāturpina ievērot epidemioloģiskie drošības nosacījumi. Imunitāte pret vīrusu pēc "AstraZeneca" vakcīnas saņemšanas izveidojas aptuveni pēc 22 dienām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās