foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Latvija saņēmusi "Moderna" Covid-19 vakcīnu kravu
Sabiedrība
2021. gada 18. aprīlis, 19:48

Latvija saņēmusi "Moderna" Covid-19 vakcīnu kravu

Jauns.lv / LETA

Svētdien Latvija saņēmusi ražotāja "Moderna" vakcīnas pret Covid-19 piegādes daļu - 20 400 devu, informē Vakcinācijas projekta birojā.

Visas saņemtās vakcīnas devas tiks novirzītas vakcinācijas veikšanai līdzšinējās prioritārajās grupās - primāri otro devu vakcinācijai, bet nelielā apjomā arī kā pirmās devas.

Saņemtās vakcīnas var tikt izmantotas veselības aprūpes darbinieku, izglītības iestāžu darbinieku, ilgstošas sociālās aprūpes centru darbinieku un klientu, iedzīvotāju virs 60 gadiem, cilvēku ar hroniskām saslimšanām, kā arī to cilvēku vakcinācijai, kuri savā mājsaimniecībā aprūpē smagi slimus cilvēkus vai bērnus ar hroniskām saslimšanām.

Kā izskatās lielākajā vakcinācijas centrā Latvijā - ATTA Centre Krasta ielā Rīgā

gallery icon
10

Saskaņā ar Nacionālā veselības dienesta datiem par vakcināciju pret Covid-19, līdz šim Latvijā pirmajai un otrajai potei izmantotas vismaz 36 382 "Moderna" vakcīnas devas. Pirmo reizi šī vakcīna Latvijā izmantota 13.janvārī, kad to saņēma 130 personas.

Papildu informācija par vakcīnu izstrādi un apstiprināšanu pieejama Zāļu valsts aģentūras tīmekļvietnes "www.zva.gov.lv" sadaļā "Covid-19 ziņas". Tāpat plašāka informācija par vakcināciju pieejama arī Slimību profilakses un kontroles centra tīmekļvietnes "www.spkc.gov.lv" sadaļā "Vakcīnas pret Covid-19".

Kopumā Latvija ir pieteikusies uz vakcīnām no septiņiem ražotājiem - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca", "Johnson & Johnson", "CureVac", "Novavax" un "Valneva".