Sabiedrība
2021. gada 18. aprīlis, 10:40

Vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši 8% izglītības iestāžu darbinieku

LETA

Līdz šim vakcīnu pret Covid-19 ir saņēmuši 4053 izglītības iestāžu darbinieki jeb 8% no patlaban atvērtajā prioritāri vakcinējamajā grupā ietilpstošajiem izglītības iestāžu darbiniekiem, informēja Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šīs nedēļas sākumā vakcinācijai tika atvērta jauna prioritārā grupa - pirmsskolas, speciālās izglītības iestāžu un 1.-6.klašu pedagogi un darbinieki, kuri, veicot darba pienākumus, nonāk ciešā saskarē ar bērniem, kā arī pedagogi, kuri atsāk darbu klātienē. 

Kopš pirmdienas, 12.aprīļa, šajā prioritārajā grupā kopā vakcinēti 4053 iedzīvotāji.

Strazda norādīja, ka līdz šim izglītības iestāžu darbinieku grupā vakcinēti gandrīz 8% no kopā vairāk nekā 52 300 darbiniekiem, ko Izglītības un zinātnes ministrija norādījusi kā prioritāri vakcinējamos izglītības iestāžu darbiniekus attiecīgajā prioritārajā grupā.

Strazda stāstīja, ka nedēļas sākumā vairāk nekā 5500 izglītības iestāžu darbinieku īsziņā vai e-pastā saņēma informāciju par ārstniecības iestādi, kas nodrošinās viņu vakcināciju. Šo informāciju saņēma tie izglītības iestāžu darbinieki, kuri bija pieteikušies vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989. Šajā un nākamajā nedēļā turpināsies šo iedzīvotāju vakcinācija.

"Lai turpinātu raitu šīs iedzīvotāju grupas vakcināciju, visi izglītības iestāžu darbinieki tiek aicināti nekavēties un pieteikties "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989. Pieteikšanās nodrošinās iespēju jau tuvākajā laikā saņemt savu Covid-19 vakcīnu," aicināja Strazda.