foto: LETA
Limbažos kūlas un dārza mājiņas ugunsgrēkā cietis cilvēks
112
2021. gada 13. aprīlis, 10:12

Limbažos kūlas un dārza mājiņas ugunsgrēkā cietis cilvēks

Jauns.lv / LETA

Limbažos pirmdien kūlas un dārza mājiņas ugunsgrēkā cietis cilvēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pirmdien plkst.12.12 VUGD saņēma izsaukumu Limbažos, kur dega kūla un dārza mājiņa kopumā 5005 kvadrātmetru platībā. Ugunsnelaimē cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

Tāpat pirmdien glābēji steidzās uz izsaukumu Kārsavas novadā, kur divu hektāru platībā dega kūla un divas saimniecības ēkas 350 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus esošās ēkas un dzīvojamo māju.

Aizvadītajā diennaktī valstī dzēsti 83 kūlas ugunsgrēki. Līdz ar pērno zāli degušas arī 12 ēkas - dārza mājiņas, neapsaimniekotas ēkas, siltumnīca un klēts. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki vakar bija Jēkabpilī, kur pērnā zāle dega 35 hektāru platībā un Daugavpilī - 20 un 15 hektāru platībā.

Pirmdien glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpilī, kur palīdzība bija nepieciešama kādam cilvēkam, kas nespēja izkļūt no desmit metrus dziļas akas. Ar virvi un jostām cilvēks izcelts un nodots mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 168 izsaukumus - 136 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 15 meža ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Tēmas