112
2021. gada 12. aprīlis, 22:01

Traģiskā autoavārija uz Vidzemes šosejas: policija atklāj iespējamo negadījuma iemeslu

Degpunktā, TV3

Traģiskas sekas piemeklēja divus braucējus uz Vidzemes šosejas 69.kilometrā netālu no Augšlīgatnes – avārijā tika ierauts vieglais spēkrats "Honda", "VW" un kravas automašīna "DAF" ar piekabi. Ceļu policistiem darba notikuma vietā netrūka, izmeklēšana turpinās un ir nozīmētas ekspertīzes, bet jau šobrīd likumsargiem ir zināma notikušā aina, kā arī iespējamais negadījuma izraisītājs, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

"Sākotnējā informācija liecina, ka automašīnas "Volkswagen Caddy" vadītājs, veicot apdzīšanas manevru, nepārliecinājās par drošu kustību, kā rezultātā iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur notika frontāla sadursme ar automašīnu "Honda".

Pēc sadursmes viena no vieglajām automašīnām sitiena rezultātā ietriecās smagajā transportlīdzeklī," informēja Valsts policijā.

Pēc jaudīga trieciena samīcītais "Volkswagen Caddy" burtiski nolidoja no ceļa braucamās daļas un apgāzās uz sāna, bet "Honda" tika samesta šķērsām.

Avārijā dzīvību zaudēja "Honda" vadītāja un "Volkswagen Cadd" stūrētājs - vīrietis, kurš veica pārdrošu manevru. "DAF" šoferim mediķu palīdzība notikuma vietā nebija nepieciešama. 

Jauns.lv vēstīja, ka 9. aprīlī plkst.22 avārijā uz Vidzemes šosejas, Līgatnes novadā, gājuši bojā divi cilvēki, informēja Valsts policija.

Traģiskais negadījums noticis pāris kilometrus no tilta pār Līgatnes upi remontdarbu vietas, Vidzemes šosejas 69.kilometrā.

Uz ceļa saskrējās automašīnas "Honda", "VW Caddy" un kravas automašīnu "DAF".

Negadījumā no gūtajām traumām gāja bojā automašīnu "Honda" un "VW Caddy" vadītāji. Policija skaidro notikušā apstākļus.