foto: LETA arhīvs (Paula Čurkste)
Tautai pusdienojot parkos, jāizvieto lielākas atkritumu tvertnes
Vārna.
Sabiedrība
2021. gada 9. aprīlis, 17:14

Tautai pusdienojot parkos, jāizvieto lielākas atkritumu tvertnes

Jauns.lv / LETA

Rīgas dārzos un parkos atkritumu savākšanai pēc pusdienotājiem izvietoti lielāki konteineri, informēja SIA "Rīgas meži" sabiedrisko attiecību speciāliste Elizabete Ronija Dreimane.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Laikā, kad sabiedriskās ēdināšanas vietas izsniedz ēdienu tikai līdzi ņemšanai, vairāk cilvēku pusdieno "Rīgas mežu" apsaimniekotajos Rīgas dārzos un parkos. Atkritumu un līdzi paņemto ēdienu iepakojumu skaits ir strauji pieaudzis, un līdz šim parkos izvietotās nelielā izmēra atkritumu tvertnes ir pārpildītas.

Vārnas un kaijas no atkritumu tvertnēm cenšas iegūt ēdienu un izmētā atkritumus, tādēļ jau šonedēļ parki tika papildināti ar lielāka izmēra konteineriem ar plastmasas vākiem, informēja Dreimane.

"Protams, ka mēs esam arī ieplānojuši normālas atkritumu urnas ar speciālu vāku, kas neļautu vārnām rosīties miskastēs. Kamēr tam visam tiek rasti līdzekļi un veidoti iepirkumi, tikmēr esam izlīdzējušies šādā veidā. Jau nākamās nedēļas laikā atkritumu konteineri tiks izvietoti arī citos parkos, kur tuvumā ir sabiedriskās ēdināšanas iestādes," stāstīja daļas "Dārzi un parki" vadītājs Jānis Lediņš.

"Rīgas mežu" darbinieki lūdz iedzīvotājus ēdienu iepakojumus mest konteineros, pēc tam aizverot to vāku, jo tikai tā ir iespējams uzturēt tīrus Rīgas dārzus un parkus.