Rīgā diskutē par labu pašvaldības pārvaldību
Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais.
Runā Rīga
2016. gada 14. decembris, 22:37

Rīgā diskutē par labu pašvaldības pārvaldību

Jauns.lv

Šonedēļ Rīgas domē notika pašvaldības zinātniski praktiskā konference "Latvijas pašvaldībām – 25. Ceļā no izpildkomitejām uz pašu valdību", kurā tika diskutēts par to, kādas bijušas izmaiņas pašvaldību darbībā un kādas ir pašvaldību attīstības perspektīvas.

“Šāda veida konference mums notika jau sesto gadu un šoreiz diskutējām par paveikto – vai tiešām esam “pašu valdības” un darbojamies atbilstoši Eiropas Pašvaldību hartai, kā arī runājām par pašvaldību  iespējamo attīstību. Uzstājās labākie savas jomas speciālisti gan no pašvaldībām, gan Saeimas, gan zinātnes puses, un šī informācija dos mums papildu zināšanas un enerģiju tālākajam darbam,” norādīja konferences vadītājs, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais.

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs dalījās savā daudzu gadu pieredzē pašvaldību darbā, minēja to veidošanās procesa īpatnības un norādīja uz nepieciešamību brīžiem pieņemt grūtus un netradicionālus lēmumus, kas vēlāk var kalpot par labu pamatu attīstībai, piemēram, pasaules hokeja čempionāta uzņemšanu Rīgā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Aivars Draudiņš ieskicēja pašvaldību iespējamo tālāko attīstību un reformas, kā arī runāja par labas pārvaldības principa īstenošanu un valsts un pašvaldību pakalpojumu pieejamību.

Latvijas Pašvaldību savienības vecākais padomnieks Māris Pūķis savā referātā sprieda par pašvaldības lomu valsts pārvaldē, kā arī to, kas no tā iegūts un kas zaudēts, Iekšlietu ministrijas Nozares politikas departamenta direktora vietnieks Jānis Bekmanis norādīja uz pašvaldību lomu narkotiku apkarošanā un atzinīgi vērtēja rīdzinieku aktīvo cīņu pret “spaisu”, kas pamudināja Saeimu mainīt likumu, savukārt “PricewaterhouseCoopers” valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska uzsvēra to, ka lielu pilsētu attīstība nevar notikt bez ieguldījumiem biznesā, zinātnē, informācijas tehnoloģijās un bez jaunu projektu atbalstīšanas.

Ar konferences prezentācijām būs iespējams iepazīties Rīgas pašvaldības

mājaslapā

.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Edijs Pālens/LETA