foto: unsplash.com
Iespēju rīkot klātienes mācības jaunākajās klasēs zaudējušas astoņas pašvaldības
Sabiedrība
2021. gada 31. marts, 22:24

Iespēju rīkot klātienes mācības jaunākajās klasēs zaudējušas astoņas pašvaldības

Jauns.lv / LETA

No nākamās nedēļas pirmdienas klātienes mācības 1.-4.klasēs varēs rīkot 46 pašvaldības, kas ir par vienu pašvaldību mazāk nekā iepriekšējā nedēļā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra aktuālākā informācija.

Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, epidemioloģiski drošo pašvaldību sarakstam šonedēļ pievienojies Naukšēnu, Neretas, Siguldas, Smiltenes novads.

Savukārt "drošās skolas" principiem vairs neatbilst Garkalnes, Iecavas, Jaunpiebalgas, Kocēnu, Krustpils, Ropažu, Skrīveru, Tērvetes novads.

Līdz ar to Izglītības un zinātnes ministrijas kritērijam par 14 dienu kumulatīvo saslimstību ar Covid-19, kas nepārsniedz 250 saslimušos uz 100 000 iedzīvotāju, patlaban atbilst Aizputes, Alojas, Alsungas, Amatas, Apes, Auces, Beverīnas, Burtnieku, Cēsu, Dundagas, Durbes, Ilūkstes, Jaunjelgavas, Jēkabpils, Kandavas, Kārsavas, Kokneses, Līgatnes, Mazsalacas, Mālpils, Nīcas, Naukšēnu, Neretas, Pāvilostas, Pļaviņu, Priekuļu, Raunas, Rucavas, Rundāles, Salacgrīvas, Saulkrastu, Siguldas, Skrundas, Smiltenes, Strenču, Talsu, Valkas, Vārkavas, Vecpiebalgas, Vecumnieku, Ventspils un Viesītes novadi. 

Tāpat klātienes mācības var rīkot trīs lielajās pilsētās - Jēkabpilī, Valmierā un Ventspilī.

SPKC aktuālākais saraksts ar drošajām pašvaldībām stāsies spēkā 5.aprīlī. 

Skolēni un studenti visā pasaulē pandēmijas laikā mācās no mājām

Covid-19 pandēmijas laikā daudzas valstis pieņēmušas slēgt izglītības iestādes, mācības vadot attālināti. Šobrīd no mājām mācās skolēni visdažādākajās pasaules vietās.

gallery icon