Sabiedrība
2021. gada 30. marts, 21:18

Vecmīlgrāvī no septītā stāva nobrūk lodžija

Degpunktā, TV3

Kāda Vecmīlgrāvja iedzīvotāja iedzīvotāja kopā ar savu meitu pavadīja jauku pēcpusdienu, līdz gaisotni nomainīja pamatīgs izbīlis. Kaut kas pie mājas it kā eksplodēja, troksnis satricināja vecās ēkas sienas, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

"Mēs dzirdējām šausmīgu blīkšķi. Tā kā uzsprāgtu kaut kas. Meita izgāja uz lodžijas, skatās, apakšā cilvēki skatās uz augšu. Mēs nezinājām, kas tas mums. Meita nejauši ierauga, ka tas mums nokrita," stāsta nokritušās lodžijas īpašniece.

Betona blāķis, kas lidoja no septītā stāva par laimi nevienai dzīvai radībai netrāpīja. "Tur patīk maziem bērniem spēlēties. Sunīšiem tur arī patīk. Man žēl būtu visus. (..) Es gribētu, lai tas vairs nenotiktu," saka mājas iedzīvotājs Vitālijs.

Taujāta par lodžijas sabrukšanas iemeslu, saimniece rausta plecus, viņa nesaprot, kāpēc tā gadījies. Iepriekš vizuāli betona plāksne neesot likusi manīt par vājiem stiprinājumiem. Kā stāsta nokritušās lodžijas īpašniece, mājai paredzēta apsekošana.

Ap pieciem dienā notikuma vietā ieradās būvvaldes darbinieki un nama apsaimniekotāju pārstāvji, kas kāpņutelpās izvietoja brīdinošus tekstus. Tagad visiem ēkas iedzīvotājiem kāpt uz lodžijām ir aizliegts, jo izrādās tas nav droši.

"Rīgas namu pārvaldnieks" tagad gaidot būvvaldes lēmumu, pēc kura tiks izstrādāts mājas tehniskās apsekošanas atzinums, pēc kura tikšot izstrādāts projekts konstrukciju stiprināšanai visā ēkā.

"Rīgas namu pārvaldnieks" sadrupušās lodžijas saimniecei apsolīja tukšo caurumu aizklāt ar finiera plāksni, bet tas jau bijis pirms piecām dienām. Plašāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.