foto: Facebook/ Rīgas Lutera draudze
Torņakalna baznīcai kāds centies aizdedzināt durvis
Sabiedrība
2021. gada 24. marts, 20:03

Torņakalna baznīcai kāds centies aizdedzināt durvis

Jauns.lv

Otrdien, 23. martā, Rīgas Lutera draudzes baznīcai Torņakalnā ļaundari centušies aizdedzināt durvis.

"Viņiem neizdevās. Apdega tikai krāsa. Pats koks gandrīz pilnībā palika neskarts," sociālajā vietnē "Facebook" norāda mācītājs Linards Rozentāls.

Viņš bilst, ka cilvēcei būtu vieglāk izdzīvot grūtus brīžus, ja tā būtu kā durvis, kuras sedz krāsa. "Mums būtu pavisam citādi izdzīvot savas krīzes un zemestrīces, ugunsgrēkus un likteņa triecienus, ja mēs būtu kā durvis, kuras sedz krāsa - pietiekami bieza, gruntīga. Pietiekami skaista - tāda, kas nenomāc, nedevalvē to, ko klāj - koku," pārdomās dalās mācītājs. 

Viņš turpina: "Šo elpojošo, dzīvo, spēcīgo un ievainojamo koku mēs nedrīkstam pazaudēt savas dzīves ugunsgrēkos. Tas mums vēl būs vajadzīgs, kad vētras pāries, jo kaut kad tās pāriet vienmēr".

Mācītājs norāda, ka katram esot nepieciešama gana bieza "krāsa", kas aizsargā grūtos brīžos. "Mūsu dvēseles, mūsu iekšējā pasaule nav kaila, bet mēs paši neesam šī noturīgā, aizsargājošā krāsa. Mēs esam tas, kas dziļāk - aiz visām krāsām un arī maskām. Mūsos katrā ir kaut kas dzīves un likteņa neiznīcināms. Lai cik apdedzis, melns un bezcerīgs arī kādreiz viss neizskatītos."

Rīgas Lutera draudze ir iesniegusi policijā pieteikumu par kriminālprocesa uzsākšanu.