Sabiedrība
2021. gada 26. marts, 06:34

"Ierakumos nesēdēju" - mākslinieks Artūrs Bērziņš par dzīvi riska grupā un radošo pienākumu pandēmijas laikā

Edvīns Rakickis

Jauns.lv

Mākslinieka Artūra Bērziņa daiļradi atpazīst un no tās iespaidus gūst gan Latvijā, gan ārvalstīs. Artūram Covid-19 gads radoši izvērties gana ražens, taču uzmanība bija jāpievērš arī savai veselībai, jo viņš atrodas riska grupā. Pa šo laiku Artūrs, no mākslinieka skatpunkta, cītīgi vērojis citus māksliniekus, sabiedrību kopumā un tās uzvedību krīzes apstākļos.

Lai arī pandēmijas dēļ atkrituši šādi tādi darbi, kopumā māksliniekam Artūram Bērziņam pandēmija nebūt nav bijis “tukšuma” periods.

Viņš paguvis sadarboties ar vairākiem ārvalstu mūziķiem, tostarp uzlecošo popzvaigzni “Seven Lions” un portugāļu metāla grupu “Moonspell”, papildinot šo mākslinieku muzikālos darbus ar vizuālo tēlu.

Mākslinieka Artūra Bērziņa performance, kurā tika apēsta cilvēka miesa

2018. gada 6. martā mākslinieks Artūrs Bērziņš savas izstādes "Dižā vientulība" ietvaros demonstrēja performanci "Eshatoloģija", kur vīrietim un sievietei no ...

gallery icon
26

Māksliniekam šis izvērties arī par pārdomu laiku. Kopš pērnā gada marta sabiedrībā novērots pietiekami daudz izmaiņu, lai piešķirtu Covid-19 radītajai krīzei gana lielu nozīmi sabiedrības izmainīšanās procesā.

Jauns.lv videointerviju projekta “IzDzīvotāji: pēc gada” mērķis ir dot vārdu ļaudīm, kuru dzīvi visdažādākajos veidos ir ietekmējusi jaunā koronavīrusa izraisītā slimība un ar to saistītie ikdienas ierobežojumi.

Gada laikā uzkrātā pieredze, pārdzīvojumi un piedzīvojumi – šo visu atklāsim caur visdažādāko dzīves gājumu cilvēku stāstiem, kas fiksē šā neparastā laika mirkļus.