Sabiedrība
2021. gada 25. marts, 06:30

Gads neatliekamajā palīdzībā: mediķe Krista Brendere stāsta par dzīvi uz Covid-19 frontes līnijas

Edvīns Rakickis

Jauns.lv

Jaunajam koronavīrusam uzliesmojot Latvijā, spriedzi izjuta arī mediķi, kuriem bija jāpielāgojas darbam ārkārtējā situācijā. Īpaši darbadiena izmanījās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, kuri devās pie cilvēkiem ar Covid-19 simptomiem. Par gada laikā piedzīvoto stāsta dienesta mediķe Krista Brendere.

Ar Kristu runājam par vakcinēšanos, to, cik grūti mēdz būt psiholoģiski saņemties, lai turpinātu darbu ierobežojošā rutīnā, un tuvākās nākotnes plāniem.

Gada laikā mediķei ir bijusi iespēja tuvumā pavērot cilvēku attieksmi un tās izmaiņas, arvien vairāk pierodot pie tā, ka ikdienā sadzīvojam ar Covid-19 saslimšanas riskiem.

NMPD ārstu jaunās automašīnas

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) ārstu speciālistu brigādēm iegādātas divas jaunas, speciāli aprīkotas automašīnas. Īpaši sarežģītās situācijās palīgā citiem NMPD ...

gallery icon
9

Jauns.lv videointerviju projekta “IzDzīvotāji: pēc gada” mērķis ir dot vārdu ļaudīm, kuru dzīvi visdažādākajos veidos ir ietekmējusi jaunā koronavīrusa izraisītā slimība un ar to saistītie ikdienas ierobežojumi.

Gada laikā uzkrātā pieredze, pārdzīvojumi un piedzīvojumi – šo visu atklāsim caur visdažādāko dzīves gājumu cilvēku stāstiem, kas fiksē šā neparastā laika mirkļus.