foto: unsplash.com
Virzās uz atbalstu kārtības noteikšanai bērnu sporta atjaunošanai pie atbilstošas epidemioloģiskās situācijas
Foto ilustratīva nozīme.
Sabiedrība
2021. gada 18. marts, 21:24

Virzās uz atbalstu kārtības noteikšanai bērnu sporta atjaunošanai pie atbilstošas epidemioloģiskās situācijas

Jauns.lv / LETA

Saeima pašlaik ir atbalstījusi priekšlikumu, ka valdībai jānosaka kārtība, kādā atjaunojamas bērnu un jauniešu sporta nodarbības, tiklīdz to pieļauj epidemioloģiskā situācija.

Parlaments vēl nav nobalsojis par attiecīgo likumprojektu, jo turpinās iesniegto priekšlikumu skatīšana.

Atsevišķi šādu rosinājumu bija iesnieguši deputāti Raivis Dzintars (NA) un Romāns Naudiņš (NA) un atsevišķi tādu pašu priekšlikumu iesniedza arī parlamentārietes Jūlija Stepaņenko (Likums un kārtība) un Ļubova Švecova (Likums un kārtība).

Plānots paredzēt, ka Ministru kabinets septiņu dienu laikā pēc šo grozījumu stāšanās spēkā nosaka kārtību, kādā ir atjaunojamas bērnu un jauniešu sporta nodarbības ārtelpās un iekštelpās saskaņā ar Saeimas jau iepriekš apstiprināto uzdevumu Ministru kabinetam un ievērojot katra sporta veida īpatnību un reģionālo principu.

Naudiņš aicināja atbalstīt šo priekšlikumu, ņemot vērā, ka izmaiņas ir nepieciešamas bērniem, kuri ierobežojumu dēļ nevar pilnvērtīgi piedalīties sporta nodarbībās. Kā piemēru politiķis minēja to, ka joprojām neatbildēts ir jautājums, kāpēc nevar sportot tenisa hallē, kur starp sportistiem ir nodrošināts atbilstošs attālums.

Veselības ministrijas pārstāvji norādījuši, ka varēs palīdzēt rast risinājumu šajā jautājumā, norādīja Naudiņš.

Par šo rosinājumu Saeimas sēdē notika plašas debates, arī vairākiem opozīcijas deputātiem aicinot veikt šīs izmaiņas.