foto: LETA
Kariņš: vakcinācijas biroja reorganizācija ir Pavļuta kompetence
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).
Sabiedrība
2021. gada 15. marts, 22:19

Kariņš: vakcinācijas biroja reorganizācija ir Pavļuta kompetence

Jauns.lv / LETA

Vakcinācijas projekta biroja reorganizācija ir veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) kompetence, šādu viedokli šodien pēc Sadarbības sanāksmes sēdes pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Vaicāts, kā vērtējama Vakcinācijas biroja reorganizācija, premjers atbildēja, ka vakcinācija ir Veselības ministrijas un veselības ministra atbildība. Premjera ieskatā, tas kā Pavļuts uzskata vislabāk to organizēt, ir viņa kompetence.

"Pavļuts ir paziņojis, ka VM notiek zināma pārkārtošana," atzīmēja premjers, piebilstot, ka viņam galvenais ir tas, ka vakcinācijas process ir iedzīvotājiem saprotams un pieejams, kā arī tad, kad vakcīnas būs noliktavā, notiktu vakcinācijas process. Premjeram arī ir svarīgi, lai vakcinācijas process īpaši raiti notiktu aprīlī, kad paredzētas krietni lielākas vakcīnu piegādes un sāktos tā saucamā "masu vakcinēšana".

Premjers uzsvēra, ka viņš skatās uz rezultātu, proti, lai process ir saprotams un notiek raiti. Viņaprāt, darba organizēšana ir veselības ministra atbildība.

Vakcinācijas projekta birojs tiks likvidēts kā Veselības ministrijas struktūrvienība un integrēts Nacionālajā veselības dienestā (NVD) kā struktūrvienība, pirmdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja veselības ministrs.

Pavļuts pauda sapratni par kritiku, vienlaikus norādot, ka, viņaprāt, tā ir tikai daļēji pamatota. Viņš citastarp atzīmēja, ka šajos divos mēnešos ir novērstas daudzas problēmas un ielikti pamati, lai notiku liela mēroga vakcinācija.

Saskaņā ar VM iepriekš izplatīto paziņojumā medijiem teikts, ka NVD tiks izveidota jauna struktūvienība vakcinācijas projekta koordinācijai, kuras finansiālā un cilvēkresursu kapacitāte tiks stiprināta. Tuvojoties vakcinācijas masveida fāzei, projekta koordinācijas vienībai vajadzīgi papildspēki - projektu vadītāji lielas jaudas vakcinācijas centru koordinācijai reģionos.

Vakcinācijas projekta norisi ikdienā nodrošinās koordinācijas grupa, kurā būs iekļauti Veselības ministrijas, NVD, Slimību profilakses un kontroles centra, Zāļu valsts aģentūras un citu VM iestāžu vadošie darbinieki un eksperti. Vakcinācijas projekta regulāru pārraudzību nodrošinās Vakcinācijas projekta Rīcības komiteja, kuru vadīs veselības ministrs un kurā tiks aicināti darboties arī citu ministriju un organizāciju pārstāvji no Veselības aprūpes darba devēju asociācijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas u.c.