foto: ekrānuzņēmums no video
Zakatistovs: EK nesaprot, kurā attīstības posmā Latvija atrodas
Viedokļi
2021. gada 11. marts, 13:57

Zakatistovs: EK nesaprot, kurā attīstības posmā Latvija atrodas

TV24

Eiropas Komisijas (EK) redzējums, kādu viņi grib redzēt valsti, ir pārāk nepiemērots Latvijas situācijai, runājot par Eiropas fondu naudas iespējamo izlietojumu Latvijā, RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība” norādīja pie frakcijām nepiederošais 13.Saeimas deputāts Atis Zakatistovs.

"Ja viņi dzīvo Briselē, kur visi ceļi jau ir salaboti pēdējo septiņu gadu laikā, tad mums tā nav. Viņi nesaprot, ka mēs prasām naudu ceļiem. EK grib nākamo soli - zaļš un digitāls, bet mums tas viens posms ir iztrūcis, un tad mums jāiet viņiem un jāizstāsta," skaidroja Zakatistovs. 

Pēc viņa teiktā, EK nesaprot situāciju Latvijā. "Ir tāda nobīde it kā laikā, kur mēs esam iepakaļ Eiropas pieņēmējiem. Viņi nesaprot," skaidroja politiķis.

Zakatistovs arī norādīja, ka savstarpējā sarunā ir jāparāda, ka jaunā Eiropa vispār un Latvija ir īpašā situācijā, kur viņu kritēriji būtu nedaudz jāpagroza. "Viņi grib, ka Latvija ir labklājības valsts, bet viņi nesaprot, kurā posmā attīstībā atrodamies. Un tas ir jāskaidro."

Savukārt, runājot par vienreizējiem 200 un 500 eiro pabalstiem atsevišķām iedzīvotāju grupām Latvijā Covid-19 pandēmijas laikā, deputāts norādīja, ka tā ir vienreizēja palīdzība cilvēkiem grūtā brīdī. "Jā, sabiedrības sentiments bija tāds, ka tas ir nepieciešams, politiķi uzskatīja, ka tas ir nepieciešams, un tas ir noticis. Ir iztērēti 500 miljoni."

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) vienreizējo 500 eiro atbalstu par katru bērnu izmaksās marta beigās.

500 eiro par katru bērnu VSAA ieskaitīs automātiski bez personas iesnieguma kredītiestādes vai pasta norēķinu sistēmas kontā, kurā persona saņem ikmēneša attiecīgo pabalstu, bet tas nenotiks ierastajā pabalsta izmaksas datumā.