foto: LETA (Ieva Čīka)
Nav pierādījumu, ka ģimenes ārsts Jakovins būtu slims strādājis ar pacientiem
Valmieras un Rencēnu ģimenes ārsts Juris Jakovins.
Sabiedrība
2021. gada 11. marts, 12:45

Nav pierādījumu, ka ģimenes ārsts Jakovins būtu slims strādājis ar pacientiem

Jauns.lv / LETA

Kontrolējošās iestādes nav konstatējušas, ka ģimenes ārsts Juris Jakovins būtu pieņēmis pacientus pēc saslimšanas ar Covid-19.

Janvārī Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi izmeklēšanas laikā ieguva informāciju, ka Jakovins, kurš pacientus pieņem gan Valmierā, gan Rencēnos, ir veicis pacientu aprūpi ar Covid-19 saslimšanas simptomiem.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) televīzijas kanāla "Rīga TV24" raidījumā "Uz līnijas" sacīja, ka no 173 Jakovina pacientiem, kas veica testu, trijiem tas bija pozitīvs.

Ministrs norādīja, ka Veselības inspekcija neesot guvusi pierādījumus tam, ka ārsts klātienē būtu strādājis slims.

Arī Valsts policija bija iepriekš sākusi resorisko pārbaudi par Jakovina profesionālo darbību. Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne apliecināja, ka resoriskajā pārbaudē netika gūti pierādījumi, ka noticis noziedzīgs nodarījums, tāpēc pieņemts lēmums par atteikšanos sākt kriminālprocesu.

Kā sacīja Valmieras pilsētas pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece, Jakovins ir atsācis darbu savā ģimenes ārsta praksē, kas ārsta slimības laikā bija slēgta. Viņš savas prakses pacientiem nodrošinās arī vakcināciju pret Covid-19, piebilda Melece.

Atbilstoši NVD datiem Jakovinam ir 6295 pacienti, no tiem 650 bērni. Savukārt pie Gabrānes reģistrēti 1995 pacienti, tostarp 215 bērni.

Jakovins ir arī Zaļo un zemnieku savienību pārstāvošs Valmieras domes deputāts.