foto: Pixabay.com
Astoņu gadu garumā seksuāli izmanto pameitu, izvaro mašīnā uzņemtu stopētāju: lieta nonāk tiesā
112
2021. gada 9. marts, 09:55

Astoņu gadu garumā seksuāli izmanto pameitu, izvaro mašīnā uzņemtu stopētāju: lieta nonāk tiesā

Jauns.lv

2021.gada februārī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par netiklu darbību veikšanu un izvarošanu, pielietojot vardarbību pret savām pameitām, kā arī kādas stopētājas izvarošanu. 

Kā informē Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka, saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais laika posmā no 2005. līdz 2013.gadam, dzīvojot kopīgā saimniecībā ar savas dzīvesbiedres mazgadīgo (vēlāk nepilngadīgo) meitu, izmantojot to, ka atradās divatā ar viņu un neviens netraucēja viņa prettiesisko darbību veikšanu, kā arī izmantojot cietušās uzticēšanos viņam kā ģimenes loceklim, savu autoritāti un cietušās nespēju pilnā mērā izprast ar viņu veikto darbību dziļāku mērķi un nozīmi, kā arī izmantojot cietušās nespēju pretoties viņa veiktajām darbībām nenobriedušās personības un viņa fiziskā pārspēka dēļ, pret cietušās gribu veica netiklas darbības un dzimumaktus.

Prokuratūrā skaidro, ka tādējādi apsūdzētais, lietojot vardarbību un izmantojot cietušās bezpalīdzības stāvokli, ar veiktajām darbībām apdraudēja viņas dzimumneaizskaramību, traucējot cietušās garīgo attīstību un pareizas izpratnes par tikumību veidošanos, nodarot viņai fiziskas un emocionālas ciešanas, kā arī ar savām darbībām radīja cietušajai psiholoģiska rakstura smagas sekas, kas pielīdzināms psihiskās veselības traucējumam.

Šādas pašas darbības apsūdzētais veica arī ar savas dzīvesbiedres otru nepilngadīgo meitu laika posmā no 2005. līdz 2006.gadam. 

Tāpat Prokuratūrā informē, ka apsūdzētais vīrietis 2007.gada martā uzņēma savā automašīnā kādu sievieti, kura tajā brīdī "stopēja" automašīnas, un, pielietojot vardarbību un draudus, izvaroja viņu, apmierinot savas dzimumtieksmes pretdabiskā veidā.

Prokurore apsūdzēto vīrieti pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 162. panta pirmās un otrās daļas, 159. panta pirmās, otrās un trešās daļas, 174. panta pirmās daļas, 132. panta pirmās daļas un 160. panta pirmās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Vidzemes rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.