foto: Zane Bitere/LETA
Pavļuts: otrajā ceturksnī prognozējam saņemt kopumā 1,8 miljonus vakcīnu devu
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Sabiedrība
2021. gada 4. marts, 17:53

Pavļuts: otrajā ceturksnī prognozējam saņemt kopumā 1,8 miljonus vakcīnu devu

Jauns.lv / LETA

Šī gada otrajā ceturksnī tiek prognozēts saņemt kopumā 1,8 miljonus vakcīnu pret Covid-19 devu, medijiem sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc viņa paustā, šāda prognoze ir balstīta uz piesardzīgu aplēsi, ņemot vērā, ka ražotāja "AstraZeneca" vakcīnu apmēri varētu samazināties un kādas piegādes varētu kavēties. Tāpat šajā aplēsē nav ieskaitītas vakcīnas, kas vēl nav reģistrētas lietošanai Eiropas Savienībā, bet varētu tikt reģistrētas tuvākajā laikā.

Līdz ar to, lai gan šobrīd Latvija ir pasūtījusi 2,4 miljonus devu otrajam ceturksnim, pēc ministra vēstītā tiek prognozēts, ka Latvija varētu saņemt kopumā 1,8 miljonus devu. "Šī, manuprāt, ir diezgan reālistiska prognoze, ja nu nenotiek kaut kas pavisam negaidīts," piebilda politiķis.

Tāpat Pavļuts minēja, ka ir uzdevis apzināt pašreizējo saldētavu daudzumu, kas līdz šim daudzums esot bijis pietiekams. Tomēr, ņemot vērā, ka šodien ir saņemts piedāvājums iegādāties kopumā 1,1 papildu ražotāja "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu, kurām ir vajadzīgas īpaši zemas uzglabāšanas temperatūras, ministrs uzdevis veikt papildu aprēķinu, lai noskaidrotu, vai ir nepieciešams vairāk saldētavu.

Jau ziņots, ka Latvija iegādāsies papildu 1,1 miljonu "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas pret Covid-19 devu, ceturtdien pēc valdības sēdes pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).