Mammamuntetiem.lv vadītāja: "Daļai sabiedrības bērns nav vērtība"
Inga Akmentiņa-Smildziņa aicina līdzcilvēkus nebūt vienaldzīgiem, zinot, ka, piemēram, kaimiņos esošais bērns tiek sists.
Viedokļi
2015. gada 25. augusts, 08:38

Mammamuntetiem.lv vadītāja: "Daļai sabiedrības bērns nav vērtība"

Jauns.lv

Daļai sabiedrības bērns nav vērtība, otrdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Viņa norādīja, ka ir bijuši gadījumi, kad cilvēks, kurš sodīts par vardarbību pret bērnu, atgriežas tajā pašā ģimenē pēc soda izciešanas ieslodzījumā, bet bāriņtiesas šo procesu nekādā veidā nekontrolē.

Akmentiņa-Smildziņa aicināja līdzcilvēkus nebūt vienaldzīgiem, zinot, ka, piemēram, kaimiņos esošais bērns tiek sists, ka tuvumā notiek vardarbība pret bērniem.

Jau ziņots, ka policija aizturējusi pusmūža vīrieti par seksuālu vardarbību pret 10 mēnešus vecu meiteni. 1961.gadā dzimušais vīrietis aizturēts pēc informācijas saņemšanas no ārstniecības iestādes par to, ka ar 10 mēnešus vecu meiteni veiktas netiklas darbības.

Netiklās darbības ar zīdaini veiktas 22.augustā Kokneses novadā.

Notiek izmeklēšana. Sākts kriminālprocess par seksuālu vardarbību. Vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Bērnu slimnīcā apstiprināja, ka pie viņiem ārstējas 10 mēnešus veca meitene. Bērna stāvoklis pēc veiktās operācijas ir apmierinošs.

BNS/Foto: Rebeka Žeire/LETA