foto: Pixabay.com
Vai tiešām mēnesi pēc Covid-19 potes nevar dzert alkoholu?
Sabiedrība
2021. gada 3. marts, 16:12

Vai tiešām mēnesi pēc Covid-19 potes nevar dzert alkoholu?

Jauns.lv

Šādu jautājumu saņēmis Vakcinācijas projekta birojs, uz ko tā pārstāvji atbildējuši noliedzoši, proti, šāda ierobežojuma nav.

Vakcinācijas projekta biroja pārstāvji sociālās saziņas vietnē "Twitter" vēsta: "Uztraukumam nav pamata, visas Latvija apstiprinātās vakcīnas pret Covid-19 var droši apvienot ar alkohola lietošanu," piebilstot, ka viss tomēr būtu jādara ar mēru.

Savukārt anesteziologs-reanimatologs Roberts Fūrmanis šo ierakstu nodēvējis par drosmīgu un precizējis, ka nevis drīkst apvienot, bet gan alkohola lietošana neietekmē imunitātes veidošanu. 

"Taču ieteikums ir vismaz dienu pirms un dažās dienas pēc vakcīnas atturēties no alkohola lietošanas," pauž mediķis. 

Kā zināms, pašlaik Latvijā turpinās mediķu vakcinēšana, kā arī tiek potēti Latvijā dzīvojošie seniori virs 70 gadu vecuma.

Otrdien Latvija saņēma šonedēļ plānoto "AstraZeneca" vakcīnu piegādi 14 400 devu apjomā, kas tuvāko divu dienu laikā nonāks vakcinācijas vietās - gan pie ģimenes ārstiem, gan arī pie ārstniecības iestādēm. Vakcinācijas iestādes turpinās to senioru virs 70 gadiem vakcināciju, kas saņēmuši uzaicinājumu vakcinēties, kā arī bijuši iekļauti ģimenes ārstu līdz šim pašu izveidotajos sarakstos.

Vakcinācija veido imunitāti pret Covid-19 slimību un pasargā no smagas slimības gaitas.