foto: Valsts policija
Liepājā konflikts veikalā rezultējas ar trīs administratīvo pārkāpumu procesiem
Sabiedrība
2021. gada 3. marts, 12:15

Liepājā konflikts veikalā rezultējas ar trīs administratīvo pārkāpumu procesiem

Jauns.lv

Vakar, 2.martā, Liepājā pārtikas veikala telpās Ezerkrasta mikrorajonā apsargam nācies aizturēt kādu vīrieti, kurš traucējis sabiedrisko kārtību, informē Valsts policijā.

Vīrietis veikalā atteicies lietot sejas aizsargmasku, bijis agresīvi noskaņots, grūstījis apsardzes darbinieku, kā arī izteicis aizskarošas piezīmes pret veikala darbiniekiem, tāpat mēģinājis iznest no veikala viņam nepiederošas mantas. Apsargs vīrieti aizturējis un izsaucis Valsts policiju.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī par notikušo ir uzsākti trīs administratīvo pārkāpumu procesi – par sabiedriskās kārtības traucēšanu, pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot personu mieru, iestādes darbu vai apdraudot savu vai citu personu drošību, par personas identitātes slēpšanu, kā arī par dzīvesvietas nedeklarēšanu.

Saskaņā ar Administratīvo sodu likumu par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā, par personas identitātes slēpšanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 350 eiro, par sabiedriskās kārtības traucēšanu jeb sīko huligānismu piemēro naudas sodu no 70 līdz 500 eiro, savukārt saskaņā ar Dzīvesvietas deklarēšanas likumu par dzīvesvietas nedeklarēšanu piemēro naudas sodu līdz 350 eiro.