112
2021. gada 1. marts, 21:51

Bolderājā policisti spiesti "sašaut" daudzbērnu māti

Degpunktā, TV3

Brīvdienas pievakarē Kurzemes pārvaldes policisti devušies uz Bolderāju. 110 zvanu centrā saņemta ziņa par kādu dzīvokli Mežrožīšu ielā, kurā, iespējams, atrodoties vairāki bērni, kuru māte esot pamatīgi piedzērusies, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Ierodoties adresē un ieejot dzīvoklī, policisti konstatējuši, ka bērnu māte ir manāmā reibuma stāvoklī, par ko liecinājušas viņas kustības un alkoholam raksturīgā smaka.

Turpat dzīvoklī policisti sastapušies arī ar bariņu bērnu un kādu jaunekli, kurš atklājis, ka ir vecākais dēls un šeit nedzīvo: "Viņa mani izsauca, lai pieskatu. Lūk, es arī pieskatu. Man pašam ir meitene, arī stāvoklī. Dzīvojam kopā." 

Dzīvoklī bijusi liela nekārtība – ēdiena paliekas, tukšas alkoholisko dzērienu pudeles, saplēstas glāzes. Tas viss mētājies uz zemes. "Es skaidri nezinu, bet kaimiņi saka, ka viņa jau nedēļu dzer," norādījis sievietes vecākais dēls.

Kā bērni pavadījuši šo nedēļu neesot zināms, taču pieņemts lēmums, ka viņiem nav jāpaliek dzīvoklī, kur starp cigarešu izsmēķiem rāpo tarakāni.

Redzot to, ka māte burtiski nav spējīga nostāvēt kājās, kārtības sargi uz notikuma vietu izsaukuši mediķus, kā arī pieņēmuši lēmumu bērnus šķirt no ģimenes. Bērnu māte kļuvusi emocionāla, kā rezultātā paņemot rokās nazi, centusies sev nodarīt kaitējumu veselībai un dzīvībai.

Nazi sieviete pielikusi pie vēdera un draudēja nodarīt sev pāri. Tajā brīdī policisti pavēlēja sievietei nomest nazi, taču viņa to nav darījusi un likumsargi viņu sašāvuši ar elektrošoku, pēc kā viņa saslēgta rokudzelžos.

Mediķi sievieti nogādājuši medicīnas iestādā Tvaika ielā, bet viņas trīs bērni - krīzes centrā. Plašāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.