Kultūra
2021. gada 27. februāris, 14:35

"Mūsu teātris un politkorektums nav savienojami" - Alvis Hermanis nāk klajā ar uzvedības noteikumiem JRT aktieriem un skatītājiem

Jauns.lv

"Ja teātrī ienāk politkorektums, tad teātris ir jāslēdz ciet un mums visiem ir jāiet mājās," ir pārliecināts Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis. Viņš sociālajos tīklos šodien nācis klajā ar septiņiem ētiskās uzvedības noteikumiem JRT aktieriem un skatītājiem.

Hermanis uzsver, ka viņa vadītajā teātrī ir atļauta runas brīvība, savukārt politkorektumam gan tur nav vietas.

Tāpat arī Jaunajā Rīgas teātrī ir ir atļauts jokot par visu un bez jebkādiem ierobežojumiem un stāstīt aizskarošas anekdotes. "Ja cilvēks strādā teātrī vai nāk uz teātri kā skatītājs - viņam ir jāmācās pašam tikt galā ar situāciju, kurā kāds viņu ir vārdiski aizskāris vai aizvainojis viņa jūtas. Tas pieder pie dzīves, un tas ir normāli - dzīvot starp citiem cilvēkiem, kuri neesi tu," uzskata Hermanis. Tiem, kas ar šo netiek galā un ir pārāk vārīgi, viņš iesaka izvairīties no teātra apmeklējuma.

Turklāt JRT esot atļauts flirtēt un uzsākt romānus gan starp aktieriem, gan starp skatītājiem, un šeit drīkstot strādāt cilvēki ar visdažādākajiem politiskajiem uzskatiem. "Jo dažādāki - jo labāk un interesantāk," - tā JRT vadītājs. Teātrī esot arī atļauts ne tikai neslēpt un nekaunēties, bet arī atklāti strīdēties par saviem politiskajiem uzskatiem. 

"Lai Dievs jums stāv klāt," sava ieraksta beigās norāda Alvis Hermanis.