foto: LETA
Skaistumkopšanas nozares speciālisti uzstāj uz Pavļuta demisiju
Sabiedrība
2021. gada 23. februāris, 18:32

Skaistumkopšanas nozares speciālisti uzstāj uz Pavļuta demisiju

Jauns.lv / LETA

Pēc tam, kad valdība sēdē otrdien nepieņēma lēmumu ļaut strādāt kosmētiķiem un kosmetologiem, skaistumkopšanas pakalpojumu nozares asociācijas drīzumā aicinās prasīt veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) demisiju, sacīja Latvijas Kosmētiķu un kosmetologu asociācija (LKKA) prezidente Renāte Reinsone.

Nozares pārstāvji pašreiz gatavo iesniegumu Valsts prezidentam Egilam Levitam, kurā pieprasīta Pavļuta demisija. To LKKA plāno pieprasīt kopā ar Latvijas Skaistumkopšanas speciālistu asociāciju.

"Jūtamies ļoti pagodinātas. Ministru kabineta sēdē jau kuro nedēļu tiek cilāts jautājums par to, vai atļaut skaistumkopšanas speciālistiem kosmetoloģijā un kosmētiķiem strādāt vai neatļaut. Ir tāda sajūta, ka tā ir tāda ļoti nozīmīga valsts ekonomikas daļa," sacīja Reinsone.

Nozares pārstāvji arī gatavo dokumentus, lai vērstos administratīvajā tiesā. Plānots vērsties arī Konkurences padomē, vēlreiz norādot uz negodīgo konkurenci situācijā, kad kosmētiķi un skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēji kosmetoloģijā turpina sniegt ārstniecības iestādēs, lai arī tas nav ļauts.

"Šodien arī pats veselības ministrs sēdē atzina, ka visu šo laiku ārstniecības iestādes ir pārkāpušas Ministru kabineta rīkojumu par liegumu sniegt skaistumkopšanas pakalpojumus, ko ārstniecības iestādes neievēroja. Tātad tas ir Konkurences padomes darbs, jo ārstniecības iestādes visus šos mēnešus vairāk vai mazāk ir kropļojušas mūsu tirgu," sacīja Reinsone.

Otrdien nosūtītā vēstulē Levitam neuzticību Pavļutam prasīja izteikt arī Latviju Pirts un SPA asociācija.

Jau vēstīts, ka, ka valdība otrdien vienojās, ka no 1.marta klātienē varēs saņemt friziera, manikīra, pedikīra un podologa pakalpojumus.

Pēc Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikuma noteikumi "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" papildināti ar prasībām skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem, nosakot specifiskas prasības, ko nepieciešams ievērot un nodrošināt, lai sniegtu drošus skaistumkopšanas pakalpojumus.

Skaistumkopšanas pakalpojumus varēs sniegt, ievērojot stingras epidemioloģiskās drošības prasības. Tostarp pakalpojuma sniedzējam būs pienākums par savu darbību paziņot Veselības inspekcijai.saņemt friziera, manikīra un pedikīra pakalpojumus.

Vienlaikus kosmētiķu un skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēju kosmetoloģijā darbs joprojām nav atļauts. Tāpat klātienē nedrīkst strādāt arī pirtis.