foto: Valsts kanceleja.
Šajā nedēļā vidēji dienā plānots vakcinēt 2 000 iedzīvotājus
Sabiedrība
2021. gada 23. februāris, 11:32

Šajā nedēļā vidēji dienā plānots vakcinēt 2 000 iedzīvotājus

Jauns.lv

Šajā nedēļā vidēji dienā plānots vakcinēt 2 000 iedzīvotājus, portālam Jauns.lv pavēstīja Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa informē, ka pēc atjaunotajiem datiem aizvadītajā nedēļā vidēji dienā tika vakcinēti 1230 iedzīvotāji, jo turpinājās gan medicīnas iestāžu darbinieku, gan sociālās aprūpes centru darbinieku un iedzīvotāju, gan arī ir uzsākta iedzīvotāju vecumā virs 70 gadiem vakcinācija. 

Kopumā aizvadītajā nedēļa pēc atjaunotajiem datiem vakcinēti 8611 iedzīvotāji, lielākoties tie ir saņēmuši pirmās vakcīnu devas.

Vakcinācija norit pēc prioritāro grupu principa – šobrīd uzsākta trešās prioritārās grupas vakcinācija, kurā vakcīnu pret Covid-19 var saņemt seniori vecumā virs 70 gadiem, norāda birojā.

Strazda uzsver: "Tie iedzīvotāji, kas ir vecumā virs 70 gadiem un vēl nav pieteikušies savai vakcīnai, tiek aicināti nekavējoties reģistrēties savai vakcīnai pret Covid-19 pie sava ģimenes ārsta, vietnē www.manavakcina.lv vai pa tālruni 8989."

Ministri un vairākas augstas amatpersonas saņem vakcīnu pret Covid-19

Latvijas ministri un vairākas augstas valsts amatpersonas Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā saņēmušas "Astra Zeneca" Covid-19 vakcīnas pirmo devu.

gallery icon
56