Mūžībā aizsaukts aktieris Armands Reinfelds – leģendārais “Likteņa līdumnieku” Juris
Armands Reinfelds.
Kultūra
2021. gada 22. februāris, 19:27

Mūžībā aizsaukts aktieris Armands Reinfelds – leģendārais “Likteņa līdumnieku” Juris

Jauns.lv

Šodien, 22. februārī, 55 gadu vecumā pēkšņi stājusi pukstēt Armanda Reinfelda sirds, Jauns.lv apstiprināja aktiera ģimene.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Armands Reinfelds dzimis 1965. gada 9. maijā. Viņa talants tika novērtēts drīz pēc Nacionālā teātra kursa beigšanas tolaik Latvijas Valsts konservatorijā, 1996. gadā piešķirot “Spēlmaņu nakts” balvu kā “Gada aktierim” par lomu Jaunā Rīgas teātra izrādē “Kā lēna un mierīga upe ir atgriešanās”. Uz teātra skatuves viņš iemiesoja “vīrieti”, kā mēdza izteikties laikabiedri. Neraugoties uz lomām vairākās filmās – “Vogelfrei, Drosme nogalināt”, “Parāds mīlestībā” –, atpazīstamības un skatītāju mīlestības virsotnē viņu uznesa Jura Nārbuļa loma seriālā “Likteņa līdumnieki” 2003. gadā.

Uz skatuves tik vīrišķīgā aktiera dzīvi drīz pēc seriāla iznākšanas skāra atkarību posts. 2005. gadā nāca gaismā, ka Armands atrodas Anglijā. Gadu vēlāk, atgriežoties mājās, viņš stāstīja, ka daudz domājis, kārtojis savu pretrunu pilno personību un Kembridžā absolvējis fotoskolu. Tostarp viņš arī apstiprināja, ko gadiem bija novērojuši tuvākie kolēģi, – ka viņam ir teju neiespējami atbrīvoties no lomu nospiedumiem sevī, ka turpina tajās dzīvot, kas ir mokoši. Pacelties spārnos un no jauna noticēt sev viņam ļāva režisores Unas Celmas vēstule, kurā viņa aicinājusi mākslinieku uz galveno lomu savā filmā “Nerunā par to!”. Tiesa, šajā darbā Armandu tā arī nebija lemts ieraudzīt.

foto: Publicitātes
Likteņa līdumnieku precības. Juris laulājas ar Sigitas Pļaviņas (toreiz Jevgļevskas) atveidoto varoni.

Pēdējo reizi publiskajā telpā Armands atrādījās pirms septiņiem gadiem, būdams nesen atgriezies no prombūtnes ASV. Jāteic, ka ne viens vien līdz pat pagājušajai vasarai domāja, ka Reinfelds Amerikā mīt joprojām, tāpēc liels bija pārsteigums viņu ieraudzīt, apciemojam māju Liezērē, kur filmēts leģendārais seriāls “Likteņa līdumnieki”. Jura lomas atveidotājs pēc ilgiem laikiem bija izstaigājis mājas telpas, kas, lai arī atstātas novārtā, arvien ir pieejamas seriāla faniem un tūristiem, atstājis ierakstu viesu grāmatā un uzkalniņā pat salasījis zāļu pušķi līdzņemšanai, ko smaidīgs pēc tam izrādīja arī soctīklu fotogrāfijās. Aktiera tuvinieki pauda cerības, ka Armanda dzīvē iestājies rāmāks periods, kurā vieta būs gan ikdienišķiem priekiem, gan mīlestībai, gan vēlmei un iespējai strādāt.

Armands Reinfelds pēdējos gadus dzīvoja Siguldā. Mūžībā aktieris aizsaukts pēkšņi, esot mājās. Jauns.lv izsaka līdzjūtību aktiera ģimenei, draugiem, tuviniekiem un talanta cienītājiem.