foto: Publicitātes
Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolai pabeigta fasādes atjaunošana un uzlabota energoefektivitāte
Saglabāta, atsvaidzināta un atjaunota ēkas arhitektūra, kas ir 20. gs. vidus spilgts modernisma paraugs un Padomju Savienības laika arhitektūras pērle.
Sabiedrība
2021. gada 22. februāris, 08:23

Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolai pabeigta fasādes atjaunošana un uzlabota energoefektivitāte

Jauns.lv

Pieņemta ekspluatācijā VAS „Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) vadībā pabeigtā Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas ēkas Kandavas ielā 2a, Daugavpilī, fasādes atjaunošana un ēkas energoefektivitātes paaugstināšana, kas ievērojami uzlabo audzēkņu un mācībspēku darba apstākļus, kā arī rada ievērojamu siltumenerģijas ietaupījumu. Šogad sadarbībā ar skolu darbi tiks turpināti ēkas iekštelpās, informē VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Īstenojot darbus, panākta energoefektīva un droša skolas ēkas turpmākā ekspluatācija. Atjaunojot ēku un paaugstinot tās energoefektivitāti radījām veselīgu un drošu vidi vairāk nekā 450 audzēkņiem, kā arī ap 150 pedagoģisko un tehnisko darbinieku, vienlaikus atrisināta sporta zāles, foajē un koncertzāles siltumapgādes problēma, radīts vismaz 30% komunālo pakalpojumu izmaksu ietaupījums gadā. Kopumā energoefektivitātes paaugstināšanai ēkā Kultūras ministrija piesaistījusi finansējumu 1,1 miljons eiro apmērā, no kuriem 66% ir ERAF līdzekļi, 25% ir valsts līdzfinansējums, 9% – skolas finansējums. Būvdarbus veica AS "Būvuzņēmums Restaurators".

“Īstenojot projektu redzam, ka arī skolas iekštelpas prasa darbu turpinājumu, tāpēc  kopīgi ar skolas pārstāvjiem vienojāmies par darbu veikšanu mūsdienīgāku skolas iekštelpu izveidei. Šobrīd ar skolu tiek apzināti prioritāri nepieciešamie iekštelpu remontdarbi, kurus plānots realizēt 2021.gada ietvaros,” atklāj VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs. Iekšdarbu veikšanai Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas ēkā plānots ieguldīt ap 95 tūkstoši eiro, kas tiks segti no skolas līdzekļiem. Skolas atjaunošanu plānots pilnībā pabeigt līdz 2022. gadam.

„Atjaunojot Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolu, saglabāta, atsvaidzināta un atjaunota ēkas arhitektūra, kas ir 20. gs. vidus spilgts modernisma paraugs un Padomju Savienības laika arhitektūras pērle. Latvijā tādi modernisma paraugi ir pavisam nedaudzi, varu minēt Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas ēku Rīgā. Esmu gandarīts, ka sadarbībā ar VNĪ šogad būs iespēja turpināt darbus, kas vēl vairāk motivēs mūsu talantīgos jauniešus radoši attīstīties un palielinās iespēju skolā organizēt augsta mēroga mūzikas un kultūras norises,” norāda skolas direktors Aivars Broks.

Šogad VNĪ turpina energoefektivitātes paaugstināšanas projektu īstenošanu vēl četrās sabiedriski nozīmīgās ēkās – Dailes teātra ēkā Brīvības ielā 75, Rīgā, Latvijas Leļļu teātra ēkā K. Barona ielā 16/18, Rīgā, Valmieras drāmas teātra ēkā Lāčplēša ielā 4, Valmierā un Latvijas Valsts arhīva ēkā Skandu ielā 14,  Rīgā. Kopumā 2020. gadā VNĪ nodevis sabiedrībai īstenotus 17 valstiski nozīmīgus attīstības projektus 29,5 miljonu eiro apmērā, tostarp energoefektivitātes projektus Valsts prezidenta rezidencē Jūrmalā un Latvijas Nacionālā arhīva ēkā Daugavpilī, Komandanta ielā 9.

VNĪ šobrīd īsteno 118 infrastruktūras attīstības projektus apmēram 180 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Uzņēmums nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību ap 450 nekustamo īpašumu adresēm ar 1200 ēkām 1,1 milj. kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 milj. kvadrātmetru platībā. VNĪ Korporatīvās atbildības un ilgtspējas institūta „Ilgtspējas indeksa” vērtējumā saņēmis augsto zelta godalgu un speciālbalvu par straujāko izaugsmi, kā arī iekļauts VID „Baltā saraksta” zelta līmenī. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Latvijas Republikas Finanšu ministrija.