foto: Mārtiņš Ziders/Jauns.lv
FOTO: tik skaisti pie Māras dīķa un Arkādijas parkā nav bijis kādu laiku
Sabiedrība
2021. gada 15. februāris, 17:09

FOTO: tik skaisti pie Māras dīķa un Arkādijas parkā nav bijis kādu laiku

Jauns.lv

Šogad, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, ziemas sals kniebj degunā, bet sniega sega zemi rotā jau krietnu laiku. Arī skati pie visu rīdzinieku, bet īpaši Pārdaugavas iedzīvotāju iecienītā Māras dīķa, kā arī Arkādijas parkā ir patiesi pasakaini. 

Māras dīķis, protams, ir aizsalis un, neraugoties uz brīdinājumiem par trauslu ledu, tur iedzīvotāji katru dienu dzenā hokeja ripu un slido. 

Savukārt uz ledus saliņām cauri Arkādijas parkam plūstošajā Mārupītē sasēdušas ierastās iemītnieces pīles, kuras dāsni piebaro apkārtnes iedzīvotāji.

Aizsalis Māras dīķis un ziemīgi skati pīļu karaļvalstī Arkādijas parkā

2021. gada ziema Latvijā ir sniegota un dzestra. Pērn februāra vidū jau ziedēja sniegpulkstenīši, taču šogad ziema ir noturīgāka.

gallery icon
59

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC) ziņo, ka ziema šonedēļ vēl pieturēsies un pat kļūs vēsāks, nedēļas otrajā pusē naktīs sasniedzot pat -29 grādu salu, savukārt nedēļas nogalē gan gaisa temperatūra daudzviet Latvijā var pakāpties virs nulles grādu atzīmes. 

Jānorāda, ka šī ziema galvaspilsētā kļuva par pierādījumu, ka velobraucēji šeit nebīstas ne kupenu, ne aukstuma - ar divriteni puteņa un sala laikā brauc kā velokurjeri un ēdienu piegādātāji, tā iedzīvotāji, kuri dodas ikdienas gaitās. 

Rīgā ar velosipēdiem braukā arī salā un sniegputenī

gallery icon
53
Uzzini to, ko ir vērts zināt! Pievienojies!
Pievienojies Jauns.lv Instagram
Pievienojies Jauns.lv Telegram