foto: LETA
Pavļuts: valdībā paredzēts lemt par papildu atbalstu ģimenes ārstiem un skatīt mediķu jaunā atalgojuma modeli
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Sabiedrība
2021. gada 10. februāris, 14:45

Pavļuts: valdībā paredzēts lemt par papildu atbalstu ģimenes ārstiem un skatīt mediķu jaunā atalgojuma modeli

Jauns.lv / LETA

Tuvākajā laikā valdībā paredzēts lemt par papildu atbalstu ģimenes ārstiem saistībā ar sociālās aprūpes centru darbu, tāpat paredzēts spriest par mediķu jaunā atalgojuma modeli, šodien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Papildu atbalstu ģimenes ārstiem paredzēts sniegt saistībā ar finansiālu motivēšanu attiecībā uz sociālās aprūpes centru darbu Covid-19 izplatības apstākļos, izrietēja no ministra paustā.

Pavļuts komisijas sēdē atsaucās arī uz bijušās veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) iepriekš paveikto, kas tiek turpināts. Viņš norādīja, ka mediķu jaunais atalgojuma modelis ticis izstrādāts visa 2020.gada laikā. Ministrs otrdien parakstījis jaunā modeļa dokumentus šī jautājuma tālākai virzībai uz valdību.

Pavļuts arī pastāstīja, ka "slimnīcu līmeņošanas" projekts ir tuvu izskatīšanai valdībā, tāpat finiša taisnē ir nozares pamatnostādņu izstrāde nākamajiem septiņiem gadiem. Dienas kārtībā ir arī jautājums par maksas rezidentūras situācija risināšanu, lai rezidentiem nodrošinātu vienādus spēles noteikumus, skaidroja politiķis.

Apspriedēs ar profesionālajām organizācijām tiek spriests par plānu onkoloģijā, kā arī darbību paliatīvās aprūpes jomas lietās. Darba kārtībā ir arī farmācijas nozares reformas un aptieku tīkla jautājumi, norādīja ministrs.