Vairākas ēkas Rīgā izgaismo Baltkrievijas neatkarības karoga krāsās

Latvijas televīzijas, Rīgas domes, VEF kultūras pils, LR Ārlietu ministrijas un Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas izgaismotas Baltkrievijas neatkarības karoga krāsās

gallery icon
Sabiedrība
2021. gada 8. februāris, 10:06

Baltkrievijas neatkarības karoga krāsas iemirdzas vairākās Rīgas ēkās

Jauns.lv / LETA

Atsaucoties baltkrievu demokrātiskās kustības līderes Svetlanas Tihanovskas un iniciatīvas grupas aicinājumam, vakar Rīga līdz ar citām pasaules pilsētām piedalījās Baltkrievijas Solidaritātes dienas akcijā.

7.februāra vakarā vairākas vietas Rīgā tika izgaismotas Baltkrievijas neatkarības karoga krāsās, tostarp Rīgas Rātsnams un VEF Kultūras pils.

Atbalsta akcijā piedalījās arī Ārlietu ministrija, Latvijas Nacionālā bibliotēka un Latvijas Televīzija.

foto: F64 / Kaspars Krafts
Baltkrievijas Solidaritātes dienas akcijai veltīta instalācija pie Latvijas Televīzijas ēkas.

Rīgas domē skaidroja, ka Tihanovska uzrunājusi starptautisko sabiedrību, aicinot Baltkrievijas draugus 7.februārī paust atbalstu baltkrievu tautas cīņai par brīvību, taisnību un demokrātiju. Tāpat Tihanovska aicināja piedalīties solidaritātes akcijā vairākos veidos - rīkot solidaritātes pasākumus, sūtīt vēstules politieslodzītajiem Baltkrievijā, izgaismot ēku fasādes Baltkrievijas neatkarības karoga krāsās, vai arī rakstīt ziņas un uzņemt video, tos publicējot sociālajos medijos ar tēmturi "#StandWithBelarus".

Atbalsta pasākumu Rīgā iniciatīvas grupā darbojas Lolita Čigāne, Mārtiņš Vaivars, Kristaps Drone, baltkrievu kopienas Rīgā pārstāvji Aliaksandrs Noviks un Volha Prakopieva.

Jau 6. februāra vakarā Rīgā vairākas vietas tika izgaismotas Baltkrievijas neatkarības karoga krāsās. Tā, piemēram, baltsarkanbaltais karogs iemirdzējies uz Daugavas un pie Latvijas Televīzijas ēkas.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (AP) mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja, ka Rīgas dome kopā ar uzņēmumu "LMT" izmantoja dronu tehnoloģiju, lai izgaismotu Daugavas ledu brīvas Baltkrievijas krāsās.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) piebilda, ka Daugavas upe savieno abas nācijas. "Latvija sūta atbalstu un mīlestību brīvību mīlošajiem kaimiņiem. Tāpat kā ledus, kūst arī režīmi," viņš norādīja.