foto: LETA
Viņķele skaidro, kāpēc pret Covid-19 netiek vakcinēti valdības un Saeimas politiķi
Veselības ministre Ilze Viņķele.
Politika
2021. gada 4. februāris, 12:01

Viņķele skaidro, kāpēc pret Covid-19 netiek vakcinēti valdības un Saeimas politiķi

Jauns.lv

"Šī jezga, kurā mēs - valdība un politiķi - pavadām savas diskusijas par vakcināciju, nekādā ziņā neveicinās atsaucību vakcinēties. Gluži pretēji. Līdz ar to ar sekām būs jāstrādā," raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu", komentējot jautājumu par vakcinācijas procesu un vakcīnu izvēli Latvijā, norādīja bijusī veselības ministre Ilze Viņķele (AP). 

Politiķe arī skaidroja, ka situācijā, kad premjers pieprasījis ministres demisiju, nav citas izvēles, demisijas pieprasījums ir izpildāms. "Manis pārstāvētā apvienība ir pietiekami atbildīga un nopietns partneris valdībā, lai saprastu, ka valdības stabilitāte šobrīd ir ļoti nozīmīgs faktors."

foto: LETA
Veselības ministre Ilze Viņķele.

"Runājot par to, vai "Pfizer" vakcīnu mazāks iepirkums patiešām būs bijusi kļūda, to mēs redzēsim. Mana prognoze ir, ka Latvijas lielākā problēma būs tā, ka mums jau pavasara beigās būs ārkārtīgi jāstrādā, lai pierunātu cilvēkus vakcinēties. Latvijas pamatproblēma būs nevis vakcīnu nepieejamība, bet cilvēku nevēlēšanās vakcinēties," uzsver Viņķele. 

"Ir jārāda piemērs, ka vakcinēties ir droši, jāskaidro ieguvumi no vakcinācijas. Vakcinējoties pret Covid-19, blaknes nav lielāks kā vakcinējoties pret gripu," uzsver politiķe.

"Jautājums, kādēļ Saeima nevakcinējas? Tādēļ, ka kādam ir jāpieņem lēmums, ka tā vakcinējas kā prioritāra grupa," norāda politiķe. 

"Speciālisti šādu ieteikumu nav devuši, valdība pati acīmredzot kautrējas lemt par to. Bet varu apliecināt, ka gan kolēģi Ministru kabinetā, gan Saeimā ļoti vēlētos tapt vakcinēti. Šobrīd vienkārši tas nenotiek tādēļ, lai neizceltu politiķus kā priviliģētu grupu," viņa skaidroja.