Sabiedrība
2021. gada 3. februāris, 17:09

Padome lems par Veinberga disciplinārlietas ierosināšanu pēc kriminālprocesa beigām

Jauns.lv / LETA

 Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome (LZTIP) lems par tiesu izpildītāja Rolanda Veinberga disciplinārlietas ierosināšanu sakarā ar iespējamām nelikumībām, kuru rezultātā 89 gadus veca vientuļa sirmgalve zaudējusi dzīvokli un naudu - tikai pēc kriminālprocesa beigām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

LZTIP informēja, ka par disciplinārlietas pret Veinbergu ierosināšanu un tiesu izpildītāja saukšanu pie disciplināratbildības izskatīs pēc tam, kad likumīgā spēkā būs stājies procesa virzītāja galīgais nolēmums pret Veinbergu uzsāktajā kriminālprocesā vai pēc tam, kad minētajā kriminālprocesā mainīsies apstākļi, kas nebūs par šķērsli jautājuma par disciplinārlietas ierosināšanu.

Šāds lēmums pieņemts, saņemot no Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes informāciju, ka Veinbergs ir atzīts par aizdomās turēto personu kriminālprocesā.

Saskaņā ar Tiesu izpildītāju likumu, ja tiesu izpildītājs ieguvis aizstāvības tiesības kriminālprocesā par tādu noziedzīgu nodarījumu, kas izdarīts ar nodomu, jautājuma izlemšana par disciplinārlietas ierosināšanu un tiesu izpildītāja saukšanu pie disciplināratbildības tiek atlikta līdz brīdim, kad likumīgā spēkā stājas procesa virzītāja galīgais nolēmums šajā kriminālprocesā.

Jau ziņots, ka plaši izskanējusi informācija par tiesu izpildītāja Veinberga iespējamām nelikumībām, kuru rezultātā 89 gadus veca vientuļa sirmgalve zaudējusi gan dzīvokli, gan naudu - 28 000 eiro.

VP sākusi kriminālprocesu. Veinbergs atzīts par aizdomās turēto personu kriminālprocesā, kurā tiek izmeklēti noziedzīgi nodarījumi par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un krāpšanu lielā apmērā. Tāpat aizdomās turētā statuss ir kādai Kristinai Lucenko.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) Veinbergu no amata atstādinājis.