foto: LETA
Kriminālprocesā par draudiem Viņķelei iespējams izlīgums
Sabiedrība
2021. gada 1. februāris, 14:25

Kriminālprocesā par draudiem Viņķelei iespējams izlīgums

Jauns.lv / LETA

Kriminālprocesā par draudiem kādreizējai veselības ministrei Ilzei Viņķelei (AP) iespējams izlīgums, noskaidroja aģentūra LETA.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne apliecināja, ka, izvērtējot visus notikušā apstākļus, Valsts policijas (VP) Valkas iecirknis nav rosinājis prokuratūrai celt apsūdzību minētā iecirkņa apkalpojamā teritorijā dzīvojošajam jaunietim, bet iesaistīs Valsts probācijas dienestu izlīguma organizēšanai.

Topošā izlīguma nosacījumus policijā neatklāja.

Likumā teikts, ka sākts kriminālprocess ir jāizbeidz, ja noticis cietušā un aizdomās turētā izlīgums tādā kriminālprocesā, kuru var sākt tikai uz cietušās personas pieteikuma pamata un pilnīgi novērsts vai atlīdzināts ar izdarīto noziedzīgo nodarījumu radītais kaitējums.

Tāpat likumā teikts, ka izlīguma gadījumā cietušā un personas, kurai ir tiesības uz aizstāvību, samierināšanos var veicināt Valsts probācijas dienesta apmācīts starpnieks.

Jau ziņots, ka pērn oktobra beigās Viņķele mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstīja, ka internetā saņēmusi draudus viņu nošaut. Kā apgalvo Viņķele, draudus virtuāli izteicis kāds jaunietis.

VP toreiz paziņoja, ka ierodoties pie šīs personas, tika veiktas procesuālās darbības, kā arī persona tika nopratināta. VP vēstīja, ka 1999.gadā dzimušais jaunietis nožēlo izdarīto, vienlaikus skaidrojot, ka nodoms nebija draudus īstenot reālajā dzīvē, līdz ar to apdraudējums nepastāv. 

Tāpat VP saņēma arī oficiālu iesniegumu par šo faktu, par notikušo sākot kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumus, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti. Par šādu pārkāpumu soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Jaunietis iepriekš nav nonācis policijas redzes lokā.

Viņķeles minētais jaunietis 14.oktobrī "Facebook" vidē publiski arī dalījies ar aicinājumu "Noņem uzpurni! Tu esi cilvēks, nevis suns!". No konteksta noprotams, ka ar uzpurni varētu būt domāta sejas maska, kas ar valdības lēmumu tagad obligāti ir jānēsā virknē publisku vietu, lai ierobežotu Covid-19 izplatību.

Tāpat vēstīts, ka premjers Krišjānis Kariņš (JV) Viņķelei izteica neuzticību un amatpersona amatu pameta.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās