foto: Valsts kanceleja.
Atsākot darbu, skaistumkopšanas nozarei būs jāievēro īpašas prasības
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Sabiedrība
2021. gada 29. janvāris, 14:15

Atsākot darbu, skaistumkopšanas nozarei būs jāievēro īpašas prasības

Jauns.lv / LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) piektdien ar rezolūciju uzdevis Veselības ministrijai (VM) sadarbībā ar skaistumkopšanas nozari izstrādāt kritērijus epidemioloģiski drošai darbībai ilgtermiņā.

Premjera birojā informē, ka VM ir arī jāizstrādā prasību kopums, kas skaistumkopšanas nozarei jāievēro, atsākot pakalpojumu sniegšanu, kā arī jāparedz atbilstoši mehānismi šo prasību efektīvai kontrolei.

"Covid-19 pandēmijas izplatība un vakcīnu pieejamība nozīmē, ka ar ierobežojumiem nāksies sadzīvot vēl ilgāku laika periodu. Izprotot sabiedrības vajadzības, mums ir jāmeklē veidi, kā organizēt epidemioloģiski drošu dzīvi ilgtermiņā, nodrošinot nepieciešamos pakalpojumus un preces iedzīvotājiem un ekonomisko aktivitāti uzņēmējiem. Runājot par skaistumkopšanas nozares pakalpojumiem, esmu uzdevis VM sadarbībā ar nozari izstrādāt kritērijus, kā iedzīvotājiem būtu iespējams saņemt pakalpojumus epidemioloģiski drošā veidā," uzsvēra Kariņš.

Atbilstoši priekšlikumi VM valdībā jāiesniedz nedēļas laikā.

Ar Covid-19 pandēmijas mazināšanu saistītie ierobežojumi valstī ir spēkā līdz 7.februārim. Tādējādi vismaz līdz šim laikam ir aizliegti arī skaistumkopšanas, pīrsinga un tetovēšanas pakalpojumi.